open-navfaktor-logo
search
Filipović junak
Izbor Faktora: Ovo je najbolji tim 11. kola Premijer lige BiH
Utakmicama 11. kola Premijer lige BiH kompletiran je prva trećina elitnog razreda našeg fudbala (nekoliko ekipa ima po jedan ili dva zaostala meča).
19.10.2020. u 20:40
get url
text

U petak i subotu vidjeli smo mnogo uzbuđenja na šest premijerligaških terena, a izuzmemo li poraz Borca kod Radnika, vodeće ekipe slavile su pobjede.

Nakon ovog kola uslijedila je nova smjena trena, a cijenu je platio Zlatan Nalić, koji je napustio klupu Tuzla Cityja nakon debakla protiv Zrinjskog. Mostarci su na Tušnju slavili sa 4:0, a junak kola bio je Miloš Filipović, koji je kompletirao hat-trick na Tušnju.

Sportska redakcija portala Faktor.ba odabrala je tim 11. kola kojeg sačinjavaju: Bukvić, Tičinović, Ikić, Miličević, Sušić, Radovac, Anđušić, Filipović, Rahmanović, Vušurović i Lendrić.

Semir BUKVIĆ (Mladost DK) - U derbiju začelja ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja slavila je na gostovanju kod Krupe. Bilo je 0:1, a trenutak odluke dogodio se u 68. minuti. Nedim Hadžić je izborio jedanaesterac i pogodio za, kasnije će se ispostaviti, konačan rezultat.

Bukvić nije imao previše posla, ali je u nekoliko navrata sjajnim intervencijama spašaoa svoj gol.

Mario TIČINOVIĆ, Miloš FILIPOVIĆ (Zrinjski) - Junak 11. kola definitivno je Miloš Filipović. Krilni napadač Zrinjskog kompletirao je hat-trick u pobjedi protiv Tuzla Cityja i podsjetio na najbolje dane svoje karijere.

Filipović je pogađao u 19, 45. i 85. minuti, a odmah nakon trećeg gola je zamijenjen uz aplauz svih aktera na Tušnju.

Mario Tičinović je odradio sjajan posao u defanzivi i uspio je zaustaviti neugodnog Ajdina Nukića.

Pavle SUŠIĆ, Milan VUŠUROVIĆ (Radnik) - Bijeljinci su na domaćem terenu ugostili favorizovani Borac i mnogi su smatrali da će izabranici Vlade Jagodića bez većih poteškoća preskočiti i ovu prepreku. Međutim, domaći su maksimalno ozbiljno pristupili utakmici, mudro su se branili, aonda iz kontranapada prijetili Banjalučanima.

Upravo iz jedne takve situacije novajlija Milan Vušurović postigao je euro-gol u 66. minuti, koji je njegovom timu osigurao tri boda. Crnogorskom napadaču ovo je bio debi, kojeg je iskoristio na najbolji način.

A onoliko koliko je vrijedio njegov gol, toliko je dobrog posla u odbrani odradio Pavle Sušić. Izostankom Velibora Đurića preuzeo je kapitensku traku, a tako se i ponašao na terenu.

Frane IKIĆ, Ivan LENDRIĆ (Željezničar) - U malom gradskom derbiju Željezničar je teže od očekivanog savladao Olimpik sa 3:0. Dvostruki strijelac bio je Ivan Lendrić, koji je iskoristio asistencije stopera Plavih. U prvom poluvremenu, za 0:1 pogodio je na dodavanje Aleksandra Kosorića, dok je u nastavku poentirao na dodavanje Frane Ikića.

A osim asistencije za drugi gol, Ikić je u defanzivi odradio fenomenalan posao. U dva navrata, kod rezultata 0:1, pravovremenim intervencijama spašavao je gol svoga tima. Prvo je uklizao Šišiću, a potom glavom izblokirao udarac Cruza...

Hrvoje MILIČEVIĆ, Amar RAHMANOVIĆ (Sarajevo) - Trebao je to biti derbi, ali... Gosti sa Pecare na Koševo su stigli sa samo 13 igrača (problemi sa koronavirusom), trener Karačić morao je eksperimentisati, pa je rezultat na kraju i realan s obzirom na sve okolnosti.

Sarajevo je slavilo 2:0 protiv Širkog Brijega, a strijelci su bili Haris Handžić i Amar Rahmanović. Napadač Bordo tim je u 39. minuti načeo mrežu Zlomislića, a trijumf je majstorijom potvrdio Rahmanović u 80. minuti.

Solidan posao odradila je i odbrana Sarajeva, a još jednu dobru partiju upisao je centralni bek Miličević.

Samir RADOVAC, Nemanja ANĐUŠIĆ (Velež) - U duelu starih rivala, Rođeni su "s pola gasa" savladali Slobodu sa 3:0. Mrežu Tuzlaka načeo je Fejsal Mulić, ali je junak Veleža bio Samir Radovac koji je potvrdio trijumf u 83. minuti, a prije toga asistirao je Nemanji Anđušiću za drugi gol na utakmici.

Trener kola

Slavko Petrović (Radnik) - Bijeljinci su bili prežaljeni uoči gostovanja Borca, ali Slavko Petrović, strateg domaćih nije mislio tako. Uprkos činjenici da nije mogao računati na nekoliko standardnih prvotimaca posložio je ekipu koja se znalački branila i čekala svoju priliku. I dočekala...

Radnik je slavio sa 1:0 euro-golom Milana Vušurovića, kojem je ovo bio debi za Semberce.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.