open-navfaktor-logo
search
Miškić na nivou
Izbor Faktora: Ovo je najbolji tim 18. kola PLBiH
Jedan pogodak nedostajao je kako bi se broj golova u ovoj rundi domaćeg šampionata (17) poklopio sa brojem kola (18).
08.12.2020. u 18:41
get url
text

Najefikasniji susret u vikendu koji je iza nas odigran je na stadionu Grbavica, a u ovom meču Široki Brijeg je s 3:2 savladao Željezničar, koji je od 2016. godine bez pobjede nad Širokobriježanima na domaćem terenu.

Gosti su prednost s početka susreta povećali golovima iz 84. i 87. minute, da bi Plavi pogocima u sudijskoj nadoknadi ublažili poraz.

Zanimljivo je bilo i u derbiju kola između Borca i Sarajeva. Banjalučani su u dva navrata imali vodstvo, ali je aktuelni prvak golovima Fanima uspio ostati neporažen, iako je od 72. minute igrao s igračem manje poslije isključenja Hebibovića.

Sportska redakcija portala Faktor izabrala je najbolji tim kola koje je iza nas.

Dario MIŠKIĆ, Stjepan RADELJIĆ, Mateo Marić (ŠIROKI BRIJEG): Da se nalazi u odličnoj formi golman tima sa Pecare potvrdio je i u duelu protiv Željezničara. Dobrim intervencijama je u nekoliko navrata sačuvao mrežu, a možda posebno vrijedi izdvojiti situaciju iz prvog poluvremena u kojoj je skinuo zicer Erminu Zecu. Ništa manje konstantan nije ni Stjepan Radeljić. Stoperu Širokobriježana ide dio zasluga za drugi pogodak gostiju na Grbavici. Dobru dugu loptu defanzivca tima sa Pecare loše je procijenio Mičetić, a u 0:2 za goste pretvorio Stipe Jurić. Ovosezonskim prvjencem Mateo Marić je u 15. minuti načeo mrežu Željezničara, što je sasvim dovoljno jak argument da se nađe u najboljem timu 18. kola PLBiH.

Josip ĆORLUKA (ZRINJSKI): Novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine ove sezone je jedan od najstandarnih igrača mostarskog tima. I u susretu protiv Mladosti desni bek Plemića odigrao je zapaženu ulogu, imao je nekoliko ozbiljnih prodora, centaršuteva, a ono što nije nezanemarivo je činjenica da je mreža Zrinjskog i ovog puta ostala netaknuta.

Stefa JANJIĆ (RADNIK): Stoper tima iz Bijeljine pogodio je u samom finišu prvog dijela utakmice protiv Tuzla Cityja. Janjić je tako inicirao preokret Semberaca koji će se desiti u drugom poluvremenu, a zahvaljujući kojem su stigli do treće ovosezonske pobjede, a prve pod vođstvom Darka Nestorovića.

Aleksandar VOJNOVIĆ, Almedin Zilkić (BORAC): Vojnović je bio pokretačka snaga Borčevog veznog reda u derbiju protiv Sarajeva. Pogodak Stojana Vranješa za 2:1 stigao je upravo poslije njegove asistencije. Njegov timski kolega ove sezone je jedan od najboljih igrača u timu Vlade Jagodića, a pogodak iz 19. minute bio mu je šesti u ovoj sezoni, pored kojeg ima i šest asistencija. U još par navrata krilni fudbaler Borca opasno je zaprijetio golu Kovačevića, no mreža se nije zatresla.

Tino Sven SUŠIĆ, Matthias FANIMO (SARAJEVO): Nakon što je u prošlom kolu bio heroj u preokretu aktuelnih prvaka protiv Radnika, nekadašnji reprezentativac BiH Tino Sven Sušić pružio je i odličnu partiju u derbiju kola u Banjoj Luci. Sušićevo proigravanje majstorski je propustio Haris Handžić, a Fanimo pospremio u mrežu Borca za konačnih 2:2. Englez je bio strijelac i prvog pogotka za Sarajevo, i to upravo poslije centaršuta Handžića.

Dženis BEGANOVIĆ (SLOBODA): Inzaghijevski pogodak iz 67. minute ne umanjuje njegov značaj po ekipu Tuzlaka. Atraktivan ili ne, sasvim je nebitno za Dženisa Beganovića i njegove saigrače. Ono što je puno važnije za izabranike Gradimira Crnogorca je činjenica da je četvrti pogodak Beganovića Slobodi trasirao put ka šestoj pobjedi, koju je kasnije ovjerio Said Husejinović.

Obren CVIJANOVIĆ (VELEŽ): Rođeni se mogu pohvaliti da ove sezone imaju najefikasniji napadački tandem u Premijer ligi, a to ponajviše duguju odličnim partijama Fejsala Mulića i Obrena Cvijanovića čijim golovima su proteklog vikenda savladali Olimpik. Mulić je postigao svoj deveti, a Cvijanović sedmi, no prednost smo ovoga puta dali Cvijanoviću.

Trener kola

Toni Karačić (ŠIROKI BRIJEG)

Strateg tima sa Pecare jedan je rijetkih trenera u Premijer ligi koji može reći da je na dva vezana gostovanja na Grbavici osvojio maksimalnih šest bodova, ali tako je. Karačićević izabranici uvezali su dvije pobjede u kojima su postigli ukupno šest golova, no čini se da je ključni trenutak koji je ekipi dao dodatni motiv bio pogodak iz 90. minute duela protiv Borca kojim su izbjegli poraz u Banjoj Luci. Širokobriježani su zasluženo stigli do devete ovosezonske pobjede, a sigurno da Karačić za to ima posebne zasluge. Kao odličan motivator pokazao se i u trenucima kada se ekipa ove sezone borila s pandemijom koronavirusa, a čini se da je dobar rad konačno naplaćen.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.