open-navfaktor-logo
search
Tuzlaci briljirali
Izbor Faktora: Ovo je najbolji tim 22. kola Premijer lige BiH
U ponedjeljak su odigrane posljednje dvije utakmice 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, čime je okončan drugi krug domaćeg prvenstva.
16.03.2021. u 21:40
get url
text

Fudbaleri Olimpika priredili su veliko iznenađenje nakon što su na Grbavici slavili s 1:0, dok je Borac s 2:0 savladao Radnik.

Derbi kola između Širokog Brijega i Sarajeva okončan je minimalnom pobjedom domaćeg sastava, dok je ekipa Tuzla Cityja potvrdila da se nalazi u odličnoj formi. S 2:1 slavili su u gostima kod Zrinjskog.

Sportska redakcija portala Faktor.ba izabrala je najbolji tim prethodnog kola.

Dario MIŠKIĆ, Ivan IKIĆ, Jure OBŠIVAČ (NK ŠIROKI BRIJEG): Golman Širokog Brijega sasvim sigurno je najzaslužniji što se mreža njegovog tima nije zatresla u derbiju 22. kola u kojem je ekipa Tonija Karačića na Pecari sasvladala Sarajevo s 1:0. Miškić je u dva navrata odlično intervenisao kod velikih prilika za rivala, i to u situacijama "jedan na jedan". Velike zasluge što su sve tri boda ostala na Pecari pripadaju Ivanu Ikiću, o što su sve tri boda ostala na koji je u 52. minuti uhvratio odličan volej i loptu pospremio u dalji ugao Vladana Kovačevića. Veliki doprinos u pobjedi u derbiju kola jao je i hrvatski stoper Jure Obšivač koji je komandovao odbranom tima sa Pecare.

Luka LUČIĆ, Huso KARJAŠEVIĆ, Augustino DOFFO (FK TUZLA CITY): Fudbaleri Tuzla Cityja upisali su i treću vezanu prvenstvenu pobjedu i to u gostima kod Zrinjskog. Luka Lučić je potvrdio da su Tuzlaci napravili ozbiljno dobar posao kada su ga ove zime doveli iz Posušja. Upravo je lijevi bek bio strijelac prvog gola za ekipu Husrefa Musemića. Pogodak za pobjedu djelo je veznjaka Huse Karjaševića, što je uz odličan nastup Pod Bijelim brijegom bilo i više nego dovoljno za mjesto u timu kola, koj je sjajnom partijom zaslužio i Argentinac Augustino Doffo koji je pokazao da je riječ o istinskom fudbalskom znalcu, ali i o trkaču, što potvrđuje i podatak o pretrčanoj kilometraži (12.69 km).

Kenan HORIĆ, Adnan OSMANOVIĆ (FK OLIMPIK): Kenan Horić dobro je u paru sa Tarikom Isićem parirao napadačima Željezničara. U susretu u kojem su gosti skoro svih 90 minuta bili pod pritiskom na kraju su uspjeli sačuvati svoju mrežu. Kapiten Olimpika odlučio je pobjednika u "malom" gradskom derbiju i golom iz 87. minute donio jako važne bodove svom timu u borbi za opstanak, i to na jako teškom gostovanju. Mogao je Osmanović postići još jedan pogodak poslije skoro identične kontre iz kakve je pogodio mrežu Fejzića, no ostao je na šest golova u PLBiH.

Dino ĆORIĆ (FK BORAC): Borac je do rutinske pobjede nad Radnikom stigao zahvaljujući golovima Stojana Vranješa i Elvisa Mehanovića, no novajlija u timu Marka Maksimovića Dino Ćorić igra u konstantno dobroj formi ovoga proljeća.

Amer HIROŠ (FK MLADOST): Izuzetno važnu utakmicu za ekipu Mladosti u korist ekipe iz Doboja kod Kaknja riješio je njen kapiten. Pogotkom kojeg je postigao uz pomoć gostujuće odbrane veznjak Mladosti prekinuo je niz od četiri vezana prvenstvena poraza svoje ekipe, pa nije ni čudo što ga je Sarajevo željelo u svojim redovima ove zime.

Dejan GREGORIJEVIĆ (FK VELEŽ): Prvjenac za pobjedu Veleža na terenu gdje nikada od osnivanja Premijer lige Bosne i Hercegovine i više je nego dovoljan za mjesto u najboljem timu 22. kola. Gregorijević je odigrao dobru partiju, a da nije bilo ponovo odličnog Golubovića, možda bi napadač Rođenih na ovom meču postigao i jedan pogodak više.

Trener kola

Husref MUSEMIĆ (FK TUZLA CITY)

Tuzla City ne zna za poraz u proljetnom dijelu sezone, a velike zasluge za to pripadaju Husrefu Musemiću, koji je definitivno preporodio tim. Nakon pobjede nad Slobodom, a potom i dva trijumfa nad Željom, Musemićevi izabranici pokazali su da će i mimo tušanjskog travnjaka biti ozbiljan oponent svakom timu. Musemić protiv Zrinjskog nije mogao računati na neke od glavnih igrača, prije svega Brkića, no to njegov tim nije omelo da uveže treću prvenstvenu pobjedu i tako se u potpunosti vrati na borbi za Evropu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.