open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Izdato narandžasto upozorenje: Očekuju nas jaki i olujni udari vjetra
U Hercegovini i jugozapadu Bosne jutros je pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne je mala do umjerena naoblaka.
02.03.2020. u 08:18
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan Sedlo i Livno 6; Grude, Sarajevo i Široki Brijeg 7; Bugojno, Drvar, Jajce i Mostar 10; Bihać 11; Bijeljina, Gradačac, Neum, Prijedor, Trebinje i Tuzla 12; Banja Luka, Doboj i Sanski Most 13°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 932Pa, za 10hPa je manji od normalnog i opada.

Danas u Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne prije podne mala do umjerena naoblaka, a postepeno naoblačenje u drugoj polovini dana. Nove padavine u većem dijelu zemlje u večernjim satima i tokom noći na utorak, osim u sjevernim područjima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera.

Od večernjih sati i tokom noći na utorak jačanje juga će usloviti jake i olujne udare vjetra. Zbog toga je za područje Krajine, centralnih dijelova i juga zemlje izdat narandžasti meteoalarm. Očekuju se udari vjetra južnog smjera od 50 do 80 km/h.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 20°C.

U Sarajevu prije podne sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.Povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. Krajem dana se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.