open-navfaktor-logo
search
Nakon obilnih kiša
Izdržite još koji dan: Od petka nam stižu prave ljetne vrućine
Konačno stabilnije vrijeme i vrućina se očekuju od petka, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH
03.06.2019. u 12:39
get url
text

U BiH će sutra biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i slabom grmljavinom. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se većinom između 10 i 15 stepeni, a najviša dnevna između 17 i 24 stepena.

U srijedu, 5. juna očekuje se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Vjetar će biti slab, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom je između 10 i 16 stepeni, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 24 stepena.

U BiH se u četvrtak, 6. juna, prognozira sunčano uz umjerenu naoblaku. Lokalno u planinskim područjima poslijepodne su mogući pljuskovi. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 10 i 16, a najviša dnevna uglavnom između 23 i 29 stepeni.

I u petak se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab, zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura iznosit će između 11 i 17, a najviša dnevna između 24 i 30 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.