Susret

Izetbegović - Lajčak: Što prije otkloniti zastoje i hitno formirati organe vlasti

Objavljeno: 20.06.2019. u 15:36

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i procesu uspostave vlasti na osnovu rezultata Općih izbora iz 2018. godine

FOTO: PSBiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas ministra vanjskih poslova Republike Slovačke i predsjedavajućeg OSCE-a Miroslava Lajčaka.

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i procesu uspostave vlasti na osnovu rezultata Općih izbora iz 2018. godine.

S tim u vezi Lajčak i Izetbegović saglasili su se da je neophodno što prije otkloniti zastoje i hitno formirati organe vlasti, te uspostaviti redovne parlamentarne aktivnosti kako bi Bosna i Hercegovina počela intenzivno raditi na refomama nužnim za podizanje standarda i približavanje naše zemlje euroatlantskim integracijama.

Predsjedavajući Izetbegović je tom prilikom potcrtao da je formiranje vlasti moguće uspostaviti isključivo na temeljima vladavine zakona i uz poštivanje presuda međunarodnih i domaćih sudova, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije