open-navfaktor-logo
search
Skup u Zavidovićima
Izetbegović odgovorio na izjave Dodika i Milanovića
Muslimani u Bosni i Hercegovini stotinama godina žive zajedno sa hrišćanima, rekao je Bakir Izetbegović, lider Stranke demokratske akcije (SDA) i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH osvrćući se na izjavu Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, da je BiH primjer kako muslimani i hrišćani ne mogu naći koegzistenciju.
15.09.2022. u 14:45
get url
text

Izetbegović je Dodikovu izjavu u obraćanju zastupnicima Narodne skupštine RS-a komentarisao jučer na skupu u Zavidovićima.

- Nije nas međunarodna zajednica tjerala da pravimo i čuvamo sve bogomolje u Sarajevu i širom BiH. To je jednostavno dio nas - kazao je Izetbegović.

Istakao je važnost jačanja bosanskohercegovačkih patriota kako bi oni koji nemaju dobre namjere prema BiH odustali od svojih pokušaja.

- Moja poruka je da moramo biti jaki, moramo sve ojačati. Naravno, u okviru Ustava i zakona. Od pojedinca, preko grupa do Oružanih snaga. Sve je potrebno jačati. I onda će biti mirna Bosna - kazao je Izetbegović.

Prokomentarisao je Izetbegović i izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da se osjeća kao predsjednik svih Hrvata u Hrvatskoj i u BiH, poručivši da pola građana Hrvatske ne osjeća Milanovića kao svog predsjednika. Također je kazao da bi Milanović trebao povesti računa s kim se druži i s kim se udružuje iz BiH, podsjetivši na neuspjeh ranijih zvaničnika Hrvatske i Srbije koji su se udruživali na štetu BiH.

- Neki su u Hagu, mala soba tri sa tri, a mi smo ovdje, u ovoj sali - kazao je Izetbegović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.