Posjete

Izetbegović predvodi delegaciju BiH u Jordanu i Palestini

Objavljeno: 27.08.2018. u 15:56

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović predvodi delegaciju Bosne i Hercegovine tokom radne posjete Hašemitskoj Kraljevini Jordan i zvanične posjete Držаvi Palestini od 28. do 30. augusta.

Kako je saopćeno iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH, predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i delegacija će se tokom radne posjete Hašemitskoj Kraljevini Jordan sastati sa Njegovim Kraljevskim Visočanstvom kraljem Jordana Abdulahom II, premijerom Omarom Razzazom i ministrom vanjskih poslova Aymanom Safadijem.

Tokom zvanične posjete Državi Palestini, na poziv palestinskog predsjednika, predviđen je susret sa predsjednikom Države Palestine Mahmoudom Abbasom.

U delegaciji BiH su ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, Zoran Đerić, savjetnik člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladena Ivanića, i Igor Planinić, savjetnik hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića.

 

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije