Proces pomirenja

Izetbegović primio Mirela: Budućnost BiH i regiona je u EU

Objavljeno: 15.05.2019. u 17:11

Predsjednik Izetbegović je dao punu podršku inicijativama koje imaju za cilj pomirenje,  kazavši da je proces pomirenja temelj za svaki vid napretk

FOTO: SDA

Predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda PS BiH Bakir Izetbegović primio je danas u posjetu Pierrea Mirela, bivšeg direktora za Zapadni Balkan u Generalnoj upravi za proširenje u Evropskoj komisiji.

Mirel se zahvalio na podršci koju je Izetbegović kao član Predsjedništva BiH pružao Inicijativi za REKOM, te predstavio naredne korake.

Razgovarano je idućem samitu Evropske unije o Zapadnom Balkanu koji će biti održan u Poljskoj, sa naglaskom na krucijalni značaj integracije regiona u EU za stabilnost, sigurnost i napredak svih zemalja regiona kao i za sveukupnu evropsku sigurnost.

Sagovornici su konstatirali da proces pomirenja narušava zapaljiva retorika neodgovornih političkih lidera u Bosni i Hercegovini i regionu.

Predsjednik Izetbegović je dao punu podršku inicijativama koje imaju za cilj pomirenje,  kazavši da je proces pomirenja temelj za svaki vid napretka. Naglasio je da je pomirenje moguće samo uz uvažavanje istine utvrđene u presudama domacih i međunarodnih sudova, saopćeno je iz Press službe SDA.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije