open-navfaktor-logo
search
U posjeti Hercegovini
Izetbegović prošetao Mostarom: Zahvalnica "Sinova mahale" i počasni skok sa Starog mosta
Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) boravi danas u Hercegovini.
26.08.2022. u 19:51
get url
text

Izetbegović je u Mostaru posjetio spomen-sobu agresije na Mostar koja se nalazi u naselju Donja Mahala, a koja svjedoči ratnim strahotama kroz koje je prošao ovaj grad.

Predstavnici Udruženja građana "Sinovi mahale" dodijelili su mu plaketu u znak zahvalnosti za podršku u izgradnji ovog objekta.

Nakon posjete Spomen-sobi, Izetbegović je prošetao Mostarom, gdje će večeras biti održana tribina Stranke demokratske akcije na temu "Odgovori SDA na aktuelna politička pitanja".

Tokom šetnje je jedan od mostarskih skakača skočio je sa Starog mosta u čast Izetbegovića.

Prethodno je Izetbegović posjetio Stolac, gdje se sastao sa članovima SDA iz Stoca, Čapljine i Ljubuškog, sa kojima je razgovarao o ekonomskoj i političkoj situaciji u ovim gradovima, položaju bošnjačkog naroda, te podršci viših nivoa vlasti.

Istaknut je značaj podrške koju Vlada FBiH pruža ovim sredinama. U tom kontekstu je posebno naglašena važnost izgradnje moderne saobraćajnice od Stoca do Neuma, koja je ovog ljeta puštena u promet.

Nakon sastanka je delegacija SDA predvođena predsjednikom Izetbegovićem polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na Centralnom spomen obilježju odala počast šehidima i poginulim borcima koji su dali živote za odbranu BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.