open-navfaktor-logo
search
Razgovor
Izetbegović se sastao s gradonačelnikom Konye: Odnosi BiH i Turske na najvišem nivou
Tokom razgovora, u kojem je učestvovao i generalni sekretar grada Konye i počasni konzul Bosne i Hercegovine Ercan Uslu, potvrđeno je da su odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Turske na najvišem mogućem nivou, te izraženo uvjerenje da će takav nivo odnosa biti zadržan i u budućnosti
29.07.2019. u 16:36
get url
text

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović sastao se danas s predsjednikom Unije opština turskog svijeta i gradonačelnika grada Konye Ugurom Ibrahimom Altayem.

Tokom razgovora, u kojem je učestvovao i generalni sekretar grada Konye i počasni konzul Bosne i Hercegovine Ercan Uslu, potvrđeno je da su odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Turske na najvišem mogućem nivou, te izraženo uvjerenje da će takav nivo odnosa biti zadržan i u budućnosti.

FOTO: Anadolija

Razgovarano je i o mogućnostima nastavka i proširenja privredne, turističke, obrazovne i kulturne saradnje gradova i opština Bosne i Hercegovine sa Unijom opština turskog svijeta. Sagovornici su posvetili pažnju i saradnji sa gradom Konyom na svim nivoima, posebno na planu visokog obrazovanja.

Gradonačelnik Altay pozvao je predsjedavajućeg Izetbegovića da posjeti grad Konyu, što je prihvaćeno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.