open-navfaktor-logo
search
Grupa 9
Izetbegović se sastao sa mladim političarima iz parlamentarnih stranaka
Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović primio je danas mlade predstavnike devet parlamentarnih političkih stranaka iz Bosne i Hercegovine, okupljenih u asocijaciju "Grupa 9".
11.05.2022. u 16:19
get url
text

Predstavnici "Grupe 9" su predstavili svoje aktivnosti koje su rezultirale izradom strateškog dokumenta "Mladi u fokusu: Preporuke za unapređenje položaja i statusa mladih u Bosni i Hercegovini sa fokusom na oblast zapošljavanja i samozapošljavanja".

Na sastanku je razgovarano o ključnim oblastima u kojima je potrebno provesti reforme s ciljem unapređenja standarda i kvaliteta života mladih u Bosni i Hercegovini, te o konkretnim mjerama kojim bi se taj cilj trebao postići.

Posebna pažnja je posvećena oblasti obrazovanja, unapređenja poduzetničkih kompetencija mladih i podršci uspostavljanju i razvoju održivih start-up projekata.

Izetbegović je istakao punu podršku SDA svim aktivnostima koje se odnose na unapređenje životnog standarda svih građana Bosne i Hercegovine, a naročito mlade populacije.

"Grupu 9" čine mladi političari iz SDA, Demokratske fronte, SDP-a, Naše stranke, Nezavisnog bloka, HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, SDS-a i PDP-a, a formirana je uz podršku Nacionalnog demokratskog instituta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.