open-navfaktor-logo
search
Odmazda
Izrael granatirao teritoriju Libana
Izraelska vojska granatirala je teritoriju Libana u znak odmazde poslije ispaljivanja nekoliko raketa sa teritorije te države ka Izraelu.
18.05.2021. u 08:59
get url
text

- Šest raketa ispaljeno je iz Libana ka sjevernom Izraelu i sve su pale na teritoriju Libana. Kao odgovor, naše artiljerijske snage pucale su ka metama koje su lansirale rakete - saopćila je izraelska vojska, prenosi Reuters.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji navodno prikazuje izraelski odgovor. Nejasno je koliko je tačno raketa ispaljeno sa teritorije Libana, pošto je izraelska vojska saopćila da se radi o šest raketa, dok je AFP objavio, pozivajući se na libanske sigurnosne izvore, da su u pitanju tri rakete.

Izraelska vojska ispalila je 22 granate, naveo je libanski vojni izvor za "Reuters". Nije bilo izveštaja o žrtvama i šteti ni na jednoj strani. Mirovna misija UN-a u Libanu saopćila je da je primijećeno ispaljivanje raketa iz područja Rašaja al Fukar, sela u blizini granice, te da je Izrael uzvratio vatru. Razmjena vatre uslijedila je nakon izraelskih napada na Gazu koji traju već danima. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.