open-navfaktor-logo
search
Zapadna obala
Izraelske snage ranile Palestinca i njegovog dvogodišnjeg sina
Izraelske snage sigurnosti ranile su Palestinca i njegovog dvogodišnjeg sina tokom racije u selu Nabi Saleh, sjeverozapadno od grada Ramallaha, na okupiranoj Zapadnoj obali, javljaju lokalni mediji.
02.06.2023. u 09:10
get url
text

Govoreći za palestinsku novinsku agenciju WAFA, aktivista Bilal Tamimi rekao je da su izraelske snage u četvrtak navečer zatvorile ulaz u selo i otvorile vatru na vozilo nanijevši povrede ocu i djetetu koje je teško povrijeđeno u glavu.

Dodao je da su mališan i njegov otac izraelskim vozilom hitne pomoći prevezeni u bolnicu u obližnjem izraelskom naselju Neve Tsof. Potom je dječak zbog teškog stanja helikopterom prebačen u bolnicu u Izraelu, dok je otac, prevezen u bolnicu u Ramallahu.

Izraelska hitna medicinska služba saopštila je da je stanje dječaka i dalje teško i nestabilno.

Tenzije su porasle širom okupirane Zapadne obale posljednjih mjeseci u jeku ponovljenih izraelskih napada na palestinske gradove.

Prema palestinskim podacima, više od 155 Palestinaca, uključujući više od 20 djece, ubile su izraelske snage od početka ove godine. Istovremeno, najmanje 20 Izraelaca je ubijeno u odvojenim napadima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.