Nakon što su s tribina stigli predmeti na parket, jedan je pogodio u glavu igrača Fenerbahčea Yama Madara koji je završio na podu. Meč je prekinut, nakon toga i nastavljen, a izraelski playmaker se vratio na teren i završio utakmicu.

Nakon što je meč završen, Madar se, saopćio je Fenerbahče, požalio na ozbiljne posljedice. Iz turskog kluba istaknuli su da je košarkaš djelimično izgubio vid.

- Jedan od brojnih predmeta koji su bačeni sa tribina domaće ekipe pogodio je našeg igrača Yama Madara u glavu. Morao je u svlačionicu, ali nastavio je da igra u drugom poluvremenu poslije intervencije ljekarskog osoblja i njegove velike želje da se vrati. Poslije susreta, požalio se na djelimičan gubitak vida. Madarovo stanje će biti jasnije nakon detaljnih pregleda - saopćio je Fenerbahče.

Iz Fenerbahče su osudili sve one koju su stvorili atmosferu koja je ugrožavala zdravlje svih individua na terenu, a osudili su i zvaničnike takmičenja koji su dozvolili nastavak utakmice iako je jedan igrač povrijeđen.

Zatražili su i oštre sankcije i mjere kako bi se spriječilo da se slični sramni događaji ponove.