open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Izvlačio šumsku građu: Državljanina BiH usmrtilo stablo
On je rekao da nema sumnje da se radi o nesreći, ali zbog toga što je riječ o stranom državljaninu, naložena je obdukcija koja će biti urađena u beranskoj bolnici, dok će policija u tužilaštvo obaviti uviđaj na mjestu nesreće
15.11.2019. u 09:40
get url
text

Bh. državljanin M. R. (42) stradao je sinoć u mjestu Mojanska rijeka kod Andrijevice, gdje je sa još trojicom kolega bio angažovan od strane firme "Boj komerc" na izvlačenju posječene šumske građe.

Prema riječima sagovornika iz policije, na njega je palo jedno od stabala, koje je bilo oslonjeno na drugo stablo, i usmrtilo ga na mjestu.

-To se zove takozvana izvala. Stablo koje je posječeno nije palo na zemlju, već se oslonilo na drugo neposječeno stablo, a onda se, u trenutku dok su oni radili, usljed vjetra pomjerilo i palo na šumskog radnika - objasnio je sagovornik Vijesti.

On je rekao da nema sumnje da se radi o nesreći, ali zbog toga što je riječ o stranom državljaninu, naložena je obdukcija koja će biti urađena u beranskoj bolnici, dok će policija u tužilaštvo obaviti uviđaj na mjestu nesreće.

-Mi smo, upravo zbog okolnosti da sa radi o stranom državljaninu, večeras saslušali odgovorne osobe iz privatnog preduzeća Boj komerc - kazao je sagovornik iz policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.