Jablanica

Izvučeno tijelo i drugog nastradalog u željezničkoj nesreći

Objavljeno: 23.08.2018. u 19:44 Autor: A.B.Š.

Danas u poslijepodnevnim satima izvučeno je tijelo drugog nastradalog u željezničkoj nesreći koja se sinoć dogodila u Donjoj Jablanici.

To je za Faktor potvrdila kantonalna tužiteljica Hercegovačko-neretvanskog kantona Sanja Šurković.

- Radi se o tijelu unesrećenog iz voza koji je dolazio iz pravca Sarajeva. Sinoć, nakon što je izvučeno tijelo povrijeđenog radnika, potom je izvučen i prvi nastradali - riječi su kantonalne tužiteljice.

Podsjećamo, sinoć, malo iza 23 sata sudarila su se dva voza Željeznica Federacije na dijelu kod željezničke stanice Jablanica.

U nesreći su učestvovale dvije željezničke kompozicije, lokomotiva s 18 vagona u kojoj su se nalazili H. K. (1983) i J. Ć. (1969), obojica iz Sarajeva i lokomotiva s 36 vagona u kojoj su se nalazili B.J. (1968) i F. T. (1971), obojica iz Sarajeva. U ovoj željezničkoj nesreći smrtno su stradali J. Ć. i F. T., dok je teške tjelesne povrede opasne po život zadobio H. K.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije