navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Čudo prirode

Jača imunitet, čisti organizam, ubija ćelije raka: Biljka zbog koje nećete morati ići doktoru

Cvekla je veoma zdrava i zato je treba jesti ili piti njen sok. Možda vam se ukus ne sviđa, ali to nije bitno u poređenju s prednostima koje nosi. 

Objavljeno: 16.02.2021. u 12:01
get url
text

Ako baš ne možete popiti samu cveklu, onda dodajte jabuku koja će ublažiti njen okus. Cvekla jača imunitet, popravlja krvnu sliku, čisti organizam i ubija ćelije raka.

Liječenje raka - Izuzetno je moćna u liječenju i sprečavanju raka. Poznata je priča o doktoru Gersonu koji je prirodnim sokovima liječio pacijente oboljele od raka. Mnoge je izliječio, iako su umirali. U većini slučajeva je koristio sok od cvekle. Bogata je vitaminima, vlaknima, mineralima i ostalim bitnim sastojcima.

Čišćenje jetre - Baš zbog tih sastojaka koje sadrži, cvekla je odlična za jetru, čisti je i poboljšava njenu funkciju.

Upale - Zbog vitamina koje sadrži, odlična je u liječenju i sprečavanju upala. Popravlja krvnu sliku i zato se preporučuje anemičnim osobama.

Trudnoća - Preporučuje se njena konzumacija u trudnoći jer zbog svojih sastojaka sprečava nastanak defekata kod djece. Naravno, konzumacija u normalnim količinama.

Bogata je kalijem i zato je dobra za srce. Smanjuje visok nivo holesterola u krvi i krvni pritisak. Dobra je i za crijeva jer sprečava zatvor.