open-navfaktor-logo
search
Rekorder
Jackie Chan nikada nije imao dublera, dva puta oborio Guinnessov rekord
Tokom snimanja često bi uspijevao da se povrijedi. Nos je lomio tri puta, a ruke bezbroj. Prestao je da broji koliko puta je povrijedio koljena
29.08.2019. u 21:32
get url
text
Jackie Chan

Filmska zvijezda Jackie Chan ima iza sebe zavidnu karijeru. Filmovi koje je režirao i u kojima je igrao inkasirali su milione dolara. Ono po čemu je ovaj glumac prepoznatljiv jeste što nikada za opasne scene nije želio dublera, sve je sam snimao. On je perfekcionista, pa je jednu scenu snimao ravno 2.900 puta!

Tokom snimanja često bi uspijevao da se povrijedi. Nos je lomio tri puta, a ruke bezbroj. Prestao je da broji koliko puta je povrijedio koljena. Butine je polomio kada se našao između dva automobila, a zglob kada je snimao "Rumble in the Box". Povukao bi čarapu preko gipsa i prefarbao je da izgleda kao patika, kako bi neometano nastavio snimanje.

Kada je snimao film "Glass story" zadobio je opekotine drugog stepena, jer su mu šake opržile ukrasne novogodišnje lampice, koje je rekviziter zaboravio da promijeni.

Prije nekoliko godina Chan je dobio Guinnessovu nagradu za najviše poslova koje jedan čovjek može da ima u jednom filmu: On je bio pisac, reditelj, glumac, producent, izvršni producent, kinematograf, umetnički direktor, kompozitor, koordinator kaskadera, rekviziter, kaskader, pevač glavne numere u filmu, električar u filmskom studiju. Čak je i ketering on organizovao! Drugi Guinnessov rekord drži za najviše izvedenih vratolomija ikada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.