open-navfaktor-logo
search
Odjeci derbija
Jagodić čestitao, trener Veleža "bocnuo" Borac zbog nacionalizma na tribinama
Fudbaleri Veleža golom Nusmira Fajića u 92. minuti savladali su Borac u 22. kolu BHT Premijer lige BiH.
08.03.2020. u 16:59
get url
text

Banjalučane je prvi put ove sezone vodio Vlado Jagodić, koji je u četvrtak naslijedio smijenjenog Branislava Krunića.

Nekadašnji selektor mlade reprezentacija BiH neće po dobrom pamtiti gostovanje u Vrapčićima.

- Čestitam Veležu. Mi nismo odigrali dobro prvo poluvrijeme, jer je jak vjetar ometao igru. Uprkos tome imali smo mi prilike, ali je bilo dosta dekocentracije. Ne mogu da shvatim da smo onakav gol primili za 1:0. Ovo sebi ne smijemo dopustiti. Slijedi nam rad, rad i rad, jer se niko nije nadao tri poraza u nizu. Danas su nesreća i sitni detalji odlučili utakmicu. Idemo dalje - rekao je Jagodić.

S druge strane Feđa Dudić, strateg Veleža, bio je zadovoljan trijumfom svoga tima.

- Ja sam ponosam na ove momke i svaki navijač Veleža treba da bude ponosan. Mostar treba da bude ponosan. Mi se ne valjamo, mi igramo fudbal. Bila bi šteta da danas nismo slavili, jer Borac nije ništa uradio. Želim pohvaliti vrhunsko suđenje. Hvala navijačima, ostavili su nacionalizam i politiku van tribine. Pohvalio bih organizatore jer su na poluvremenu puštali navijačke pjesme, a ne političke. Ovo je fudbal - rekao je Dudić nakon utakmice.

Strateg Rođenih aludirao je na ono što se događalo u Banjoj Luci na utakmici protiov Sarajeva, kada su navijači Borca skandirali "Ubij Turčina" i "Nož, žica, Srebrenica", a na poluvremenu su na razglas puštane neprikladne pjesme. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.