open-navfaktor-logo
search
Pred derbi
Jagodić: Marinović je sada moj ljuti protivnik
Fudbaleri Borca u petak gostuju na stadionu Asim Ferhatović kod ekipe Sarajeva u derbiju 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
10.09.2020. u 12:49
get url
text

Borac je na Koševu posljednji put slavio 2010. godine, kada je bilo 1:0. Istina, tri godine kasnije crveno-plavi su ostvarili pobjedu 3:0, ali za "zelenim stolom", s obzirom na to da je meč u 70. minutu, pri rezultatu 0:0, zbog utrčavanja domaćih navijača na teren registrovan službenim rezultatom.

- Čeka nas derbi kola, susret dvije ekipe koje su trenutno na prvoj i trećoj poziciji na tabeli, uvažavajući da Sarajevo ima i utakmicu manje. Nije nam trebalo ovo u Prnjavoru, ali se desilo i ništa ne možemo popraviti. Ostaje negativan utisak i žal što nismo ostvarili ono što smo željeli u Kupu RS-a, takmičenju u kojem Borac mora da ima ambicije. Kada je derbi, sve je moguće. Ko ima kakve rezultate, tradiciju… O tome ne želim da pričam. Sarajevo je klub za respekt. Trener Vinko Marinović, moj prijatelj, bivši igrač i saigrač, sada ljuti protivnik, nema poraz u prvenstvu i to treba naglasiti. Čeka nas težak zadatak, ali u tome je draž fudbala. Tokom reprezentativne pauze dobro smo radili i vjerujem da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu. Nakon dva poraza u derbijima protiv Željezničara i Širokog Brijega, idemo praktično kompletni i uvjeren sam da na Koševu možemo ostvariti rezultat koji nas ostavlja na prvom mjestu - rekao je trener Borca Vlado Jagodić, čiji tim se ove sezone sa gostovanja na Grbavici i Pecari vraćao pognute glave.

Borčev šef struke u derbiju može računati na sve igrače osim nedovoljno oporavljenog desnog beka Sinišu Dujakovića.

- Nakon kratke pauze, čeka nas derbi kola, protiv ekipe koja je predvođena sjajnim trenerom i igračima. Tabela, ipak, pokazuje da smo mi prvi i moramo dosta toga da se pitamo. Mislim da je krajnje vrijeme da počnemo da donosimo bodove sa strane, ako želimo da ostanemo na mjestu na kojem jesmo, a želimo i vjerujem da to zaslužujemo - istakao je veznjak Vladan Danilović.

Utakmica Sarajevo - Borac igra se sutra na stadionu Asim Ferhatović. Početak je u 20.00 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.