open-navfaktor-logo
search
Pomoćni trener Slobode
Jahić: Protiv Sarajeva moramo dati maksimum, pokušat ćemo stići rezultat
Danas je održana press konferencija Fudbalskog kluba Sloboda povodom revanš-meča četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv ekipe Sarajeva.
15.03.2022. u 12:19
get url
text

Bordo tim je u prvoj utakmici odigranoj na Koševu slavio sa 2:0, te sa velikom prednošću ulazi u sutrašnji duel.

Pomoćni trener Slobode Adnan Jahić smatra da je Sarajevo jedna od najboljih ekipa u državi.

- Što se tiče četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine dolazi nam ekipa Sarajeva gdje smo mi prije dvije sedmice izgubili 2:0. Ekipa Sarajeva zasigurno da posjeduje jedan individualni kvalitet, a pored toga mislim da ima i veliki roster igrača tako da mogu igrati srijeda - subota. Uz Zrinjski, Tuzla City, mislim da je najbolja ekipa u našoj državi. Bez obzira što posjeduju individualni kvalitet, mi smo tamo iz naše dekoncentracije primili dva gola iz prekida i to nam se sutra ne smije dešavati.

Jahić je napomenuo i da je ekipa Slobode imala dan odmora manje u odnosu na Sarajevo. Utakmica četvrtfinala Kupa će se igrati samo tri dana nakon utakmice sa Zrinjskim. 

- U nedjelju smo imali tešku utakmicu protiv Zrinjskog, a vrlo dobro znate da nemamo neki veliki roster igrača tako da kostur tima igra svaku utakmicu. Mi smo i za sutra oslabljeni neigranjem Josipa Balića, koji je značajan igrač za naš tim. Međutim mi imamo danas još jedan trening i vidjet ćemo u kojem ćemo sastavu izaći sutra. Bez obzira u kojem sastavu izađemo moramo dati svoj maksimum, pokušati stići rezultat, u fudbalu je sve moguće, zato i jest takav sport - zaključuje Jahić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.