open-navfaktor-logo
search
Trener Tuzlaka
Jahić: Spreman sam da 24 sata radim za Slobodu, obećavam disciplinu i borbu na terenu
Adnan Jahić ove sedmice je zvanično postao šef stručnog štaba tuzlanske Slobode.
25.06.2022. u 15:20
get url
text

Jahić je povodom toga govorio u intervjuu za Sloboda TV, gdje se prisjetio početaka svoje trenerske karijere.

- Bio sam tu sezonu u Slavenu iz Živinica, gdje me trenirao Milenko Bošnjaković, koji mi je govorio da sam lider i da mogu postati dobar trener. Ja sam tada u 32. godini prekinuo igračku karijeru i postao trener, te cijelu sezonu vodio Slaven u Prvoj ligi FBiH - rekao je Jahić i dodao:

- To mi je period gdje sam se baš okalio kao trener. U Slobodu sam se vratio 2019. godine kad je došla trenutna Uprava, a ja sam dobio mjesto trenera kadeta. Od tada sam uveo neki novi sistem treniranja, napravio izuzetnu selekciju i mislim da je ta kadetska selekcija igrala najljepši fudbal u državi - rekao je Jahić.

Potom je otkrio kako je došlo do toga da postane trener Slobode.

- Dobio sam poziv od člana Upravnog odbora Nine Džambića, gdje mi on kaže: Jaha, ti si trener. Nisam se tome nadao jer domaći trener teško može dobiti šansu, pogotovo ako je mlad. Ja jesam mlad, ali sam se dosta puta u životu opekao i dosta sam toga naučio. Nisam mogao odbiti taj poziv. Osjećam da mogu i da ću ubaciti energiju u ovaj tim. Bit će dosta zaokreta, teških odluka, ali moramo napraviti rezove kako bi bilo bolje - dodao je Jahić, te nastavio:

- Dres Slobode ne može nositi svako i dođe period kada morate praviti selekciju igrača. Voljeli bi svi da imamo 20 najboljih igrača u državi, ali to je teško. Ono što je dobro, jeste da imamo naš Omladinski pogon i naš izvor svega. Mislim da bi svima trebala biti čast da nose dres Slobode. Znamo šta je ovaj klub značio u bivšoj Jugoslaviji…

Trebat će nam ovu polusezonu dosta podrške. Spreman sam da 24 sata radim za Slobodu, dat ću maksimum i hvala ljudima koji su mi dali šansu. Mogu obećati disciplinu i borbu na terenu. Igrači koji dođu ovdje neće doći da popune broj. Doći će oni za koje ja budem garantovao - zaključio je Jahić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.