open-navfaktor-logo
search
Saobraćajna nesreća
Jajce u suzama nakon pogibije trojice sugrađana: I tišina danas jeca i boli
Senad Poško, Elvir Čagalj i Selvedin Crnac, radnici firme "Struktura", poginuli su sinoć u saobraćajnoj nesreći u Crnoj Rijeci kod Mrkonjić Grada.
08.04.2023. u 13:47
get url
text

Nesreća se desila nakon sudara "mitsubishija", kojim je upravljao M. K. iz Šipova, i teretnog vozila "ford", u kojem je bilo sedam osoba, od kojih su tri poginule, a četiri povrijeđene.

- Tri naša sugrađanina u sinoćnjoj nesreći izgubili su svoje živote, dok se bore za život jednog u Sarajevu. Oni su nastradali pa skoro na kućnom pragu, časno i pošteno su radili za jednu našu uspješnu građevinsku firmu i hranili svoje porodice - piše u objavi na Facebook profilu portala Jajce online.

Navode da je ovo velika i nezapamćena tragedija za Jajce.

- Nikad tužnije jutro nije osvanulo. I tišina danas jeca i boli! - navodi ovaj lokalni portal.

Povodom ove tragedije telegram saučešća kolektivu "Struktura", porodicama i prijateljima nastradalih sugrađana uputili su načelnik općine Jajce Edin Hozan i predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Josip Topić.

- Jutros je osvanuo tužan dan za naš grad. S velikim bolom smo primili vijest o izgubljenim životima i tragediji koja je zadesila naš grad. Ostali smo bez tri naša sugrađanina, mlada, vrijedna i čestita radnika.

VEZANI TEKST - Tri osobe poginule u nesreći kod Mrkonjić Grada

U ovim teškim i tužnim trenucima suosjećamo u boli sa porodicama nesretno nastradalih, sa njihovim radnim kolegama i sa svim stanovnicima našeg grada.

Porodicama naših nastradalih sugrađana, kolektivu "Struktura" i prijateljima upućujemo izraze iskrenog saučešća i izražavamo nadu da ćete naći snage i hrabro i dostojanstveno savladati ove teške trenutke za sve građane Jajca.

Povrijeđenom radniku želimo brz i uspješan oporavak - stoji u telegramu saučešća, te se dodaje da će dan sahrane (dženaze) u Jajcu biti proglašen Dan žalosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.