open-navfaktor-logo
search
Strateg Zrinjskog
Jakirović: Jutros smo brojali ranjene, bit će mrtva trka do kraja
Zrinjski se nakon prvenstvene pobjede na Koševu protiv Sarajeva okrenuo utakmici četvrtfinala Kupa protiv istog protivnika na istom mjestu.
07.03.2021. u 15:05
get url
text

- Jako dobra utakmica s naše strane. Svih 90 minuta smo ekipno odigrali jako dobro. Zaslužena pobjeda Zrinjskog. Okrećemo se Kupu, imamo psihološku prednost, ali to nam ništa ne znači. Nova utakmica i novo dokazivanje - rezimirao je meč na Koševu strijelac odlučujućeg gola Dragan Juranović.

Juranoviću je to bio prvjenac u dresu Mostaraca.

- Jako sam sretan. Gol posvećujem pokojnom ocu. Posrećilo mi se, zabio sam i zasluženo smo pobijedili.

Sergej Jakirović odlično je počeo mandat na klupi Zrinjskog. Dva meča - dvije pobjede.

- Ponosni smo, pogotovo jer sam jutros pročitao da nisu izgubili 462 dana, što je veliki kompliment za Sarajevo. Jedan veliki motiv, izazov, da uhvatimo evropske pozicije. Sve se zakompliciralo. Bit će mrtva trka do kraja, priključila se i Tuzla City. Šest ekipa gravitira legitimno ka tri evropska mjesta - izjavio je bivši reprezentativac BiH za Zrinjski TV.

- Cilj je bio odbraniti se, nemate šta drugo nego ostati u sistemu 4-4-1. Dečki su se stvarno potrošili, jutros smo brojali ranjene - kroz smijeh je kazao Jakirović na kosntataciju da je njegov tim više od 20 minuta igrao s igračem manje.

- Oporavit ćemo se, bit ćemo sigurno spremni za ono što nas čeka u Kupu. Vjerujemo da će Sarajevo biti opreznije, svi igramo da pobjeđujemo i tako ćemo se postaviti - zaključio je Jakirović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.