open-navfaktor-logo
search
Trener Zrinjskog
Jakirović o "nacionalnim tenzijama": Ne tretiraju nas drugačije u Sarajevu, Banjoj Luci, najteže nam je u Tuzli
Sergej Jakirović ostaje na klupi Zrinjskog, s kojim je sa stilom osvojio titulu jesenjeg prvaka Premijer lige Bosne i Hercegovine.
04.01.2022. u 19:33
get url
text

Spominjalo se da bi Jakirović klupu Mostaraca mogao zamijeniti za Dinamovu, ali od toga neće biti ništa.

- Ostajem u Zrinjskom, klub je to htio i to je prevagnulo. Bilo je neslužbenih i ozbiljnih razgovora, ali nisam htio ići na silu protiv Zrinjskog. Ja sam mlad trener, a došao sam vrlo blizu ozbiljnog rezultata. Ima vremena za te izazove - rekao je Jakirović u emisiji Sport nedjeljom.

Zrinjski uoči nastavka sezone ima 12 bodova više od drugoplasiranog Tuzla Cityja.

- Dvanaest bodova je ogromna prednost, ali ovo je jako izjednačena liga. Lani je Borac bio peti na polusezoni pa na kraju uzeo naslov. Ipak, mi smo ozbiljan klub i očekujem da ćemo zadržati prednost do kraja. Gledamo igrače iz 2. HNL koji igraju dobro u kontinuitetu. Njima je čast igrati za klub poput Zrinjskog.

Govorio je i  o "nacionalnim tenzijama.

- Iskreno, ne mislim da nas drugačije tretiraju u Sarajevu, Banja Luci ili negdje treće. Uvijek su korektni, kao i svi igrači. Nama je kapiten Bilbija koji je dijete Borca, igrači se međusobno jako poštuju. Najteže nam je igrati u Tuzli, tamo nam svašta viču, ali ništa drugačije nego u Hrvatskoj, nešto što nije bilo u Osijeku, na Rujevici...Generalno je najveća tenzija na derbiju između Veleža i Zrinjskog. Ni derbi između Hajduka i Dinama se ne može s tim uspoređivati po tenzijama - zaključio je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.