Janjoš obavio prozivku fudbalera Sarajeva, očekuje se transfer kapitena Duljevića (FOTO)

Objavljeno: 11.01.17 u 14:13 Autor: D. S.

Fudbalski klub Sarajevo pripreme za nastavak sezone započeo je današnjom prozivkom koju je u klupskim prostorijama u Titovoj 38b obavio šef stručnog štaba Mehmed Janjoš.

- Igrački kadar je kompletan, a Crnkić će jedini kasniti zbog problema s avionskim letovima iz Istanbula. Prva tri dana iskoristit ćemo za preglede i testiranja, a od ponedjeljka krećemo s radom. Od 21. do 29. januara boravit ćemo u Čitluku, gdje ćemo igrati s Brotnjom i Veležom - rekao je Janjoš, te se osvrnuo i na detalje priprema u Antalyji:

- Tri utakmice su dogovorene u Antalyji, a one su zakazane za 6, 9, i 12. februar, dok ćemo generalnu probu igrati najvjerovatnije 19. februara.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo posebno je naglasio da je zahtijevao pojačanja, ali da u ovom trenutku klub nije mogao udovoljiti njegovim željama. 

- Što se tiče pojačanja, stručni štab je tražio u svakoj liniji po jednog igrača koji bi unaprijedilo našu igru. U ovom momentu klub nam nije mogao osigurati pojačanja, što ne znači da neće u narednom periodu - naglasio je trener Sarajeva.

Faruk Ihtijarević, sportski direktor kluba, objasnio je situaciju oko kapitena ekipe Harisa Duljevića.

- Haris Duljević je do 30. juna 2017. godine igrač Sarajeva. Njemu je ponuđen novi ugovor, i ne vidim razloga da ga ne produži, ukoliko ne pronađe inostrani angažman na kojem rade njegovi zastupnici. Mi smo željeli angažovati neke igrače iz domaće lige ali zbog nerealnih finansijskih uslova nismo ušli u realizaciju tih transfera - naglasio je Faruk Ihtijarević uz opasku da je klub zaprimio interesovanja i za Mersudina Ahmetovića.

Na prozivci šef stručnog štaba Bordo kluba brojao je do 28 fudbalera, i to Bojan Pavlović, Adi Adilović, Emir Plakalo (golmani), Dušan Hodžić, Advan Kadušić, Adnan Kovačević, Saša Novaković, Saša Balić, Marko Mihojević, Almir Bekić, Edvin Rastoder, Perica Ivetić (odbrana), Edin Hrustemović, Haris Duljević, Elvis Sarić, Nermin Crnkić, Said Husejinović, Anel Hebibović, Samir Radovac, Elvedin Herić, Nemanja Anđušić, Vedad Gljiva (vezni red), Mersudin Ahmetović, Amer Bekić i Hamza Čataković (napad).

Stručni štab je prvom timu odlučio priključio i tri mlada fudbalera iz Akademije FK Sarajevo, a to su Nedim Hadžić, Semir Smajlagić i Selmir Pidro, za koje je Janjoš kazao da će ravnopravno konkurisati za prvi tim.