Zbog seks skandala

Japanci žestoko kaznili četvericu reprezentativaca

Objavljeno: 29.08.2018. u 15:30

Igrači viđeni u "disktriktu crvenih svjetala" u društvu prostitutki u Jakarti.

Japanski košarkaški kaju se zbog svojih postupaka

Košarkaški reprezentativci Japana prije nešto više od sedam dana pobrinuli su se za veliki seks skandal na Azijskim igrama, nakon čega ih je Košarkaški savez Japana kaznio suspenziju u trajanju od jedne godine, saopćio je danas predsjednik KS Japana Yuko Mitsuya.

- Ponašanja reprezentativaca Japana Yuye Nagayoshija (27), Takuye Hashimota (23), Takuma Sata (23) i Keite Imamure (22) naškodilo je ugledu KS Japana i naškodilo ugledu i reputaciji ove sportske institucije - kazao je Mitsuya.

Suspendovanim igračima dozvoljeno je trenirati ali ne i igrati nakon što su viđeni u "disktriktu crvenih svjetala" u društvu prostitutki u Jakarti, glavnom gradu Indonezije.

- Izvinjavam se za našu nepromišljenu akciju, koja nije nanijela štetu samo nama već i Košarkaškom savezu Japana, košarci, ali i japanskom sportu uopće - kazao je Takuma Sato, jedan od četvrice suspendovanih.

Izvor:   Bild.de

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije