Japanska metoda pomlađivanja: Bez bora za sedam minuta dnevno

Objavljeno: 02.05.17 u 14:50

Masaža ima jak učinak na poboljšanje crta lica jer se masiraju određene tačke zaslužne za ljepotu, a rezultati se vide već za dvije sedmice. Uz nju će vam nestati i podbradak.

Počinje nanašenjem kreme ili ulja na lice
Počinje nanašenjem kreme ili ulja na lice

Radi se o drevnoj japanskoj masaži lica Zogan (ili Tanaka), što bi u prijevodu bilo "Stvaranje lica". Ona pomlađuje, briše bore i uklanja podočnjake te podbuhlost lica. Koža postaje zategnuta, mekana i sjajna. Smanjuje se čak i podbradak.

Zogan masaža podstiče izbacivanje toksina i suvišne tekućine iz tkiva te poboljšava cirkulaciju lica. Radi se o dubokoj masaži mišića lica koja ih opušta i revitalizira.

Ova masaža je vrlo jednostavna i oduzet će vam svega pet do sedam minuta dnevno. Učinak je, kažu stručnjaci, tako dobar, jer masiraju se određene tačke lica zaslužne za ljepotu, a rezultati se vide već za dvije sedmice, otkriva goodmorningcenter.com.

Najprije se na kožu nanosi ulje (preporuka je ulje pamuka) ili krema za masažu, a tada se kreće s masiranjem lica. Masaža se izvodi kako je prikazano u videu. Jednom kada naučite postupak, ogledalo vam više neće trebati.

Preskočite masažu kada ste bolesni, npr. prehlađeni ili imate povišenu temperaturu.

Pogledajte video kako se izvodi: