open-navfaktor-logo
search
Predstavljen
Jasmin Mešanović potpisao za Sarajevo: Znam šta me čeka, da je svaka utakmica kao da je posljednja
Nakon što su danas kompletirani ljekarski pregled i druge neophodne procedure, Jasmin Mešanović i zvanično je postao novi igrač FK Sarajevo. 
22.02.2021. u 18:23
get url
text

VEZANI TEKST - Pao dogovor: Jasmin Mešanović novi fudbaler Sarajeva

Dvadesetdevetogodišnji napadač potpisao je ugovor u trajanju od tri i po godine.

Bh. internacionalac u Sarajevo dolazi iz redova slovenačkog prvoligaša ekipe Maribora, a riječ je o igraču koji je dobro poznat ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini obzirom na to da je nosio dresove tri bh. kluba - Slobode, Čelika, te Zrinjskog. Tokom karijere nastupao je još i u Hrvatskoj za NK Osijek.

- Velika je čast potpisati ugovor sa FK Sarajevo. Znam šta me čeka, da su ambicije velike, da nema prostora za opuštanje i da se svaka utakmica igra kao da je posljednja. Već sam igrao na Koševu i znam da je uvijek bila dobra atmosfera, te se nadam da ću što prije imati priliku da zaigram i pred našim navijačima - kazao je Mešanović. 

Mešanović je u ovoj sezoni odigrao 18 utakmica za NK Maribor u kojima je ostvario učinak od tri gola i dvije asistencije. U Premijer ligi postigao je 47 pogodaka na 142 utakmice što ga čini 12. najefikasnijim igračem u historiji ovog takmičenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.