open-navfaktor-logo
search
Istekao mandat
Jasmin Terović više nije direktor KJKP Tržnice-pijace Sarajevo, imenovan novi
Ranije je Terović kazao da mu mandat istječe 23. oktobra ove godine i da se nije prijavio na konkurs za izbor novog direktora
23.10.2019. u 10:19
get url
text

Jasmin Terović razriješen je dužnosti direktora KJKP Tržnice-pijace d.o.o. Sarajevo nakon što mu je istekao četverogodišnji mandat, a novi direktor je Alija Hodžić, diplomirani ekonomista.

Kao što je Faktor i ranije pisao, Hodžić je na mjesto direktora ovog preduzeća postavljen kao član Nezavisne bosnaskohercegovačke liste kojoj je ovo mjesto pripalo raspodjelom vlasti u Kantonu Sarajevo, o čemu se također ranije pisalo.

Ranije je Terović za Faktor kazao da mu mandat istječe 23. oktobra ove godine i da se nije prijavio na konkurs za izbor novog direktora.

- Čini mi se da je na konkurs za izbor novog direktora pristigla jedna prijava, a konkurs je zatvoren prije nekoliko dana. S obzirom na to da je ovo mjesto pripalo NLB, ja se nisam prijavio jer je već dogovoreno da na to mjesto dođe neko iz te stranke. Uglavnom, meni istječe mandat – kazao je Terović ranije za Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.