Radi i studira

Jasmini "Zlatna plaketa" za prosjek 10: Nadam se da ću svoje ciljeve ostvariti u BiH

Objavljeno: 18.12.2018. u 15:39 Autor: J. Bojić

Put do uspjeha bio je mukotrpan, ali upravo je ovo dokaz da se investicija u znanje isplati i da donosi najbolje kamate, kaže Jasmina Kavgić

Jasmina Kavgić, dobitnica "Zlatne plakete" Univerziteta u Tuzli FOTO: FAKTOR

Povodom obilježavanja 42 godine postojanja Univerziteta u Tuzli "Zlatnim plaketama" nagrađeno je pet najboljih studenata. Najbolja među najboljima je Jasmina Kavgić, studentica Ekonomskog fakulteta koja je tokom studija ostvarila savršen prosjek 10,00.

"Zlatne plakete" danas su dobili i Selma Begić sa Odsjeka žurnalistike Filozofskog fakulteta s prosjekom ocjena 9,93, Asmir Džidić sa Elektrotehničkog fakulteta s prosjekom 9,80, Rasma Kurtović sa Pravnog fakulteta s prosjekom 9,77 te Samir Ustalić sa Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta s prosjekom 9,50.

- Put do uspjeha bio je mukotrpan, ali upravo je ovo dokaz da se investicija u znanje isplati i da donosi najbolje kamate. Trenutno sam na drugom ciklusu studija na mom fakultetu, smjer "Računovodstvo i revizija" i odrađujem pripravnički staž u jednoj firmi u Srebreniku. Mislim da samo spoj teorije i prakse od nas može napraviti kvalitetne stručnjake - kaže Jasmina Kavgić, koja dodaje da se nada da će i na drugom ciklusu studija biti jednako uspješna.

Foto: J. Bojić

U budućnosti kaže da sebe vidi kao doktora nauka i finansijskog stručnjaka u nekoj uspješnoj firmi.

- Nadam se da će moji ciljevi ostvariti u BiH - zaključila je Jasmina.

Rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić zahvalila se svima koji su doprinijeli da ovaj univerzitet bude ono što danas jeste.

- Nadam se da će univerzitet u budućnosti zauzimati onu poziciju koju zaslužuje. Mi smo u protekloj godini uveli nove studijske programe na sva tri ciklusa studija. Pokušavamo uraditi više kada je u pitanju praksa, pa smo potpisali nekoliko sporazuma sa kompanijama. Također uradili smo mnogo na internacionalizaciji i potpisali 30 bilateralnih sporazuma sa univerzitetima od Pule u Hrvatskoj, Rusije i Indonezije - kaže rektorica Hadžigrahić.

Svi dobitnici "Zlatne plakete" kao nagradu dobijaju besplatan nastavak studija na Univerzitetu u Tuzli, koji je danas postao bogatiji i za 20 redovnih profesora.

 

 

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije