open-navfaktor-logo
search
Skandal u Rumuniji
Jazvić o optužbama sportskog direktora: Udario sam ga, ali samo jednom
Sportski direktor rumunskog kluba odmah je medijima ispričao svoju verziju priče, a sada se oglasio i Jazvić
17.07.2019. u 13:48
get url
text

Bivši fudbaler Željezničara Filip Jazvić našao se u centru skandala u Rumuniji, nakon što ga je Razvan Zamfir, sportski direktor tamošnjeg Hermannstadta optužio za fizički napad.

O skandalu bruje rumunski mediji, brzo se vijest proširila na region, pa i na Bosnu i Hercegovinu.

Jazvić je u Hermannstadt stigao u januaru ove godine nakon raskida saradnje sa Željom. Do problema u Rumuniji je došlo na razgovoru o raskidu ugovora. Sastanak je završen fizičkim obračunom, u kome je Jazvić nokautirao sportskog direktora Zamfira. Sportski direktor rumunskog kluba odmah je medijima ispričao svoju verziju priče, a sada se oglasio i Jazvić.

- Čitao sam što je izjavio sportski direktor i jedino što mogu reći je da laže. Pa cijeli problem i je izbio zbog toga što mi je odbio isplatiti zarađeni novac, a sad tvrdi da imam ugovor s klubom, da ću mi biti isplaćeni svi zaostatci i da će se on potruditi naći mi novi klub. Sve je to laž - rekao je Jazvić za 24sata.hr.

- Kazao mi je da moram otići, na što sam mu ja odgovorio da ću otići kad mi isplati novac za prošlu sezonu, stanarine, troškove liječenja i naknadu za raskid ugovora. Rekao sam mu: ''Budi čovjek, nemoj bježati od mene, plati što si dužan'', na što je on poludio, počeo me psovati, vrijeđati, vikati da ću dobro zapamtiti ko je on, a onda je iznenada zamahnuo šakom prema meni. Instinktivno sam se izmakao, i udario ga - tvrdi Jazvić i dodaje:

- Udario sam ga samo jednom, u samoobrani. Morao sam se braniti, ne mogu dozvoliti da me tuče. Svi u klubu dobro znaju tko je on i kakav je, i svi su stali na moju stranu, svi su me podržali, jer većina ima s njim negativna iskustva, rekao je, između ostalog, Filip Jazvić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.