open-navfaktor-logo
search
Napadač bh. korijena
Je li moguće: Ibrahimoviću pogrešno istetovirano prezime arapskim pismom?
Iskusni švedski napadač Zlatan Ibrahimović i ove sezone briljira u dresu Milana, a fudbaleru bh. korijena godine (39) nisu nikakva prepreka.
23.11.2020. u 19:42
get url
text

U posljednjem susretu Serie A Rossoneri su na gostovanju kod Napolija slavili s 3:1, i to uz dva gola Šveđanina.

Mnogo "tinte" potrošeno je o Zlatanu Ibrahimoviću otkako se pojavio u Malmoeu pa do danas. Legendarni centarfor oduvijek je bio u žiži javnosti, a medijima je bio zanimljiv čak i u Sjedinjenim Američkim Dražava, gdje "soker" po popularnosti prilično kaska za drugim sportovima.

Ibra je uvijek znao zaprepastiti izjavama koje su svojstvene samo njemu. Osim konstantnosti na terenu, Zlatan je bio konstantan i u oslikavanju svog tijela tetovažama, a skoro da ih je nemoguće sve nabrojati.

Neke od njih posvećene su članovima njegove porodice. Tako na unutrašnjoj strani zgloba desne ruke ima istetoviran "Ibrahimović kod" koji se odnosi na datume rođenja svih muških članova njegove porodice.

Ispod desnog bicepsa ima istetovirano ime oca Šefika, dok su s unutrašnje strane zgloba lijeve ruke datumi rođenja njegove majke Jurke i sestre Sanele, a lijevi biceps rezervisan je za majčino ime.

Na tricepsu desne ruke Zlatan ima istetovirano arapske harfove, a arapskim pismom trebalo bi biti ispisano njegovo prezime. Ipak, s ozbirom da u arapskom jeziku ne postoje slova "o" i "ć", tako na desnoj nadlaktici piše "Ibrahimufidž".

Pitanje je, zašto "Ibrahimufidž", kada u arapskom jeziku postoji postoji oznaka za slovo "V" (WAW op.a). Je li tattoo majstor pogriješio ili je neko Zlatana pogrešno savjetovao?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.