open-navfaktor-logo
search
Zmajevi jači u junu
Je li odluka o odgodi baraža povećala šanse BiH da se plasira na EURO?
Evropska fudbalska federacija (UEFA) odlučila je danas EURO 2020 odgoditi za sljedeću godinu.
17.03.2020. u 21:19
get url
text

Krovna kuća evropskog fudbala predvođena prvi čovjekom Aleksandrom Čeferinom ovu odluku donijela je u utorak na videokonferenciji kojoj je prisustvovalo svih njenih 55 članica.

UEFA je odgodila i susrete baraža za plasman na Evropsko prvenstvo koji su se trebali igrati 26. i 31. marta 2020. godine, a koji će se najvjerovatnije igrati u junu, ukoliko se smiri situacija koju je izazvala pandemija koronavirusa.

Iako je ova odluka krovne fudbalske organizacije na Starom kontinentu razočarala ljubitelje fudbala i oni su svjesni da je ovo jedina logična odluka.

Od nje bi itekako mogla i trebala profitirati fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Naime, selektor Zmajeva Dušan Bajević zbog povreda za meč(eve) baraža nije mogao računati na povratnika u nacionalni tim Senada Lulića, kao i na povrijeđene Seada Kolašinca, Radeta Krunića i Milana Đurića.

Sve četverica povrijeđenih bh. reprezentativaca trebala bi se oporaviti do junskog termina u kojim bi Zmajevi, splasne li pandemija koronavirusa, trebali odmjeriti snage sa selekcijom Sjeverne Irske.

Ako ne bude drugih povreda, a nadati se da neće, izvjesno je da je odgoda baraža itekako pogodovala našem nacionalnom timu, s obzirom na to da bi trebali biti jači za četiri važna igrača.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.