open-navfaktor-logo
search
Prvak ne briljira
Je li vrijeme za uzbunu na Koševu?
Fudbaleri Sarajeva poslije tri odigrana kola u Premijer ligi Bosne i Hercegovine imaju sedam bodova.
13.08.2020. u 12:52
get url
text

Na prvi pogled to nije loš bodovni učinak, mada su u Bordo taboru, vjerovatno, računali na tri trijumfa. Ono što treba brinuti stručni štab na čelu sa Vinkom Marinovićem jeste (loša) igra na startu prvenstva.

Sarajevo nije briljiralo u prvom kolu u Krupi, ali je pobijedilo. Dobro, odlika velikih ekipa i jeste pobjeda u trenucima kada je igra za zaborav, rekli bi lokalni fudbalski filozofi. Da nešto ne štima u redovima Sarajeva pokazalo se u Doboju kod Kaknja, gdje je autsajder Mladost aktuelnom bh. prvaku otkinuo bod.

Sarajevo za kiks u Kaknju može kriviti veliki broj promašenih prilika, loš dan, ali onda je na Koševo stigao Tuzla City. Bordo momci su za razliku od utakmice za vikend uknjižili tri boda, ali uz otrcanu krilaticu - igru briši, bodove piši.

Trener Sarajeva Vinko Marinović je uoči jučerašnje utakmice najavljivao da njegov tim mora popraviti utisak. Međutim, na Koševu dugo nije viđena veća dominacija neke gostujuće ekipe. Samo zahvaljujući slaboj realizaciji Tuzlaka prvak države je upisao tri boda.

Sarajevo nije djelovalo svježe, imalo je nedostatak kreativnosti u napadu i velike probleme u odbrani, naročito po bokovima. Skoro svaki napad ekipe Zlatana Nalića koja je kontrolirala i posjed lopte, bio je opasan po gol raspoloženog Vladana Kovačevića.

Na Koševu nemaju puno vremena da se razbude i razdrmaju. U srijedu ih čeka gostovanje u Cardiffu i meč prvog pretkola Lige prvaka sa velškim Connah's Quay Nomadsom, relativno nepoznatim rivalom, koji vjerovatno igra tipični otočki fudbal, dugim loptama i "na mišiće". Utakmica koja se jednostavno mora dobiti, zbog časti bh. fudbala, ali i zbog kase Bordo tima.

Trijumf u Velsu donio bi Bordo prvaku preko milion maraka, što bi bila značajna stavka u budžetu. Svaki ostali ishod rezultirao bi turbulencijama u svlačionici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.