open-navfaktor-logo
search
Ko su kandidati
Jedan od bivših selektora Zmajeva sjeda na klupu Crne Gore
Najatraktivnija, a ujedno i slobodna trenerska imena, dolaze iz BiH, pišu mediji u CG
28.06.2019. u 16:49
get url
text

Jedan od bivših selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine sjest će na klupu Crne Gore. Ovo je vijest koju su danas objavili mediji u ovoj zemlji.

Izvršni odbor FSCG traži nasljednika Ljubiši Tumbakoviću, a odluka će pasti na trenera iz Bosne i Hercegovine.

- Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore bit će sa našeg govornog područja, a iz dobro poznatih razloga neće biti iz Srbije. Dokazani slovenački treneri uglavnom su zauzeti, Hrvati također. Najatraktivnija slobodna imena dolaze iz Bosne i Hercegovine - tvrde Vijesti.me.

Predsjednik Dejan Savićević i generalni sekretar Momir Đurđevac, prije tri dana su dobili ovlasti IO za vođenje pregovora sa potencijalnim kandidatima.

Najatraktivnija, a ujedno i slobodna trenerska imena, dolaze iz Bosne i Hercegovine.

Safet Sušić, legenda jugoslovenskog fudbala, nekadašnji Savićevićev saigrač u reprezentaciji, čovjek koji je odveo BiH na do sada jedino veliko takmičenje (SP u Brazilu 2014) logičan je kandidat za selektora Crne Gore.

Baš kao i Faruk Hadžibegić, bivši trener nekoliko francuskih i turskih prvoligaša, za kojeg je i sam Savićević u izjavi bosanskim medijima kazao da je "ozbiljan kandidat".

Ko je još slobodan? Blaž Slišković, Meho Kodro, obojica nekadašnji selektori BiH, ali imena Sušića i Hadžibegića djeluju atraktivnije. Neće se puno čekati na novog selektora - naredni mjesec će donijeti odgovor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.