open-navfaktor-logo
search
Tokom treninga
Jedan od favorita ovogodišnjeg Tour de Francea sudario se s automobilom
Kolumbijski biciklista Nairo Quintana povrijedio se nakon što tokom treninga za nastup na Tour de Fracez u četvrtak sudario s automobilom, objavila je Mery Mozo, gradonačelnica Motavite, grada u centralnoj Kolumbiji u kojem se nesreća dogodila.
03.07.2020. u 20:04
get url
text

Pobjednika Giro d'Italia 2014. i španske Vuelte 2015. neoprezni je vozač udario "dok je radio nedopušteni manaver", izjavila je Mozo, koja je na mjesto nesreće stigla nekoliko minuta nakon sudara.

Mozo je izjavila da Qunitana nije teže povrijeđen, iako "osjeća bolove u koljenu i ima ogrebotine na laktu" te dodala da se 30-godišnji kolumbijski biciklist vratio kući kako bi dobio medicinsku pomoć.

Nekadašnja zvijezda španskog tima Movistar od ove sezone nastupa za francusku ekipu Arkea-Samsic za koju je u martu, prije prekida sezone zbog širenja koronavirusa, osvojio zadnju etapu utrke Pariz - Nica.

Quintana je tokom karijere triput bio na pobjedničkom postolju Tour de Francea (drugi 2013. i 2015. te treći 2016.), jedinoj od tri Grand Tour utrke na kojoj nije uspio pobijediti, iako je posljednjih pet godina uvijek spominjan kao jedan od glavnih favorita.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.