open-navfaktor-logo
search
Heroj odbrane Mostara
Jedan od simbola čistoće naše borbe: Ko je Semir Drljević Lovac čija ratna prošlost smeta Baraliji?
Predsjednik Prve mostarske partije (PMP) Semir Drljević Lovac heroj je odbrane Mostara. Kao takav je poznatiji široj bh. javnosti nego kao političar. 
09.02.2021. u 12:36
get url
text

VEZANI TEKST - "Nema saradnje sa NS, zbog ucjena nećemo podržati Baraliju, smeta joj ratna prošlost heroja odbrane Mostara"

Na Facebook stranici ove stranke objavljen je video, razgovor između Drljevića i Adele Gosto, vijećnice Prve mostarske partije, u kojem se govori o izborima u Mostaru, izboru gradonačelnika, odnosu PMP-a i BH bloka. 

Još pred izbore PMP nailazi na otpor Naše stranke, čija je potpredsjednica Irma Baralija tada pred predstavnicima NS-a, SDP-a i PMP-a kazala da ima problem s ratnom prošlošću heroja odbrane Mostara Semira Drljevića Lovca i da PMP-ova podrška smeta Našoj stranci, pojasnila je Gosto u tom videu.

- Ja sam joj odmah rekao - nemoj se sekirati, nemamo ni mi nikakvih simpatija prema Našoj stranci - ispričao je Lovac. 

Gosto u tom razgovoru naglašava da od samog starta iz Naše stranke degradiraju PMP i ne žele podršku jer misle da im može naštetiti na izborima zbog ratne prošlosti njenih članova i Lovca.

Semir Drljević Lovac rođen je 1963. u Mostaru. Odlikovan je najvišim priznanjem u Armiji Republike Bosne i Hercegovine - Zlatni ljiljan dobio je 1994. kao pripadnik 41. slavne motorizovane Viteške brigade. Ovog ratnog komandanta odbrane Mostara stanovnici tog grada poznaju po ratnim zaslugama, a šira bh. javnost možda ponajbolje po snimku iz Pariza 9. maja 1995. godine. Cijeli antifašistički svijet u Parizu je tada aplaudirao BiH. Tog je dana Bosna i Hercegovina prvi put u svojoj historiji dobila poziv da učestvuje u vojnoj paradi u povodu Dana pobjede nad fašizmom. Čovjek koji je nosio zastavu tokom defilea bio je upravo Semir Drljević Lovac.

Bila je to zastava pod kojom su najbolji sinovi branili Bosnu i Hercegovinu i dokazali čistoću svoje borbe. Armiji RBiH je i ovim događajem u Parizu priznata čistoća naše borbe i članstvo u antifašističkoj porodici. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.