navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Zlatni globus

Jedna je "made in BiH": Glumice i haljine o kojima će se još dugo pričati

Neke su se ljepotice odlučile izdvojiti iz mase žarkim bojama, poput Scarlett Johansson, koja je zablistala u očaravajućoj crvenoj haljini s potpisom Vere Wang koja joj je savršeno pristajala

Objavljeno: 06.01.2020. u 13:27
get url
text

U Los Angelesu je sinoć održana 77. dodjela nagrada Zlatni globus, nakon Oscara druge najznačajnije američke filmske nagrade. Kao i svake godine, pažnju medija i javnosti, uz pobjednike u različitim kategorijama, privlače zvijezde svjetskog showbusinessa, koje se za ovu noć okupe na jednom mjestu, a za koju se posebno pripremaju. Pod lupom javnosti svakako su njihova izdanja na crvenom tepihu, gdje se svi trude ostaviti najbolji dojam. Prema pisanju svjetskih medija kraljice stila ove godine su bile Jennifer Aniston, Reese Witherspoon i Scarlett Johansson.

Neslužbeni dress code ovogodišnje dodjele, kako izvještavaju neki magazini, je bilo crno i bijelo, kao što su u svojim modnim kombinacijama pokazale Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Kerry Washington, Margot Robbie, čiji je film "Bilo jednom u Hollywoodu" osvojio Zlatni globus za najbolji film, a koja je crvenim tepihom prošetala u haljini koju je skrojio Chanel. No, neke su se ljepotice odlučile izdvojiti iz mase žarkim bojama, poput Scarlett Johansson, koja je zablistala u očaravajućoj crvenoj haljini s potpisom Vere Wang koja joj je savršeno pristajala. Reese Witherspoon, je po mišljenu mnogih, izgledala gotovo anđeoski u nježnoj i elegantnoj bijeloj haljini, uz besprijekornu frizuru i sjajne naušnice.

Jennifer Aniston odjenula je raskošnu haljinu modnog diva Diora, koja odiše glamurom klasičnog Hollywooda, a za isti brend se odlučila i Helen Mirren, koja je plijenila pažnju u crvenom. Margot Robbie pojavila se na dodjeli u kombinezonu, čiji donji dio je bijele boje, a top cvijetnog uzorka. Cate Blanchett sinoć je zablistala u kristalima prekrivenoj haljini dizajnerice Mary Katrantzou, dok se Zoë Kravitz pojavila u haljini tačkastog uzorka francuskog brenda Saint Laurent.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#LilakoiMoon wearing #Fendi at the 77th Annual Golden Globe Awards. #GoldenGlobes

A post shared by Fendi (@fendi) on

Na crvenom tepihu 77. dodjele Zlatnog Globusa, imali smo priliku vidjeti i dizajn Kaftan studija iza kojeg stoji dizajnerski duo Nermina Hodžic i Emina Hodžić Adilović. Naime, glumac Jared Harris koji je nominovan za nagradu za najboljeg glumca u seriji Černobil, koja je osvojila nagradu Zlatni Globus za najbolju TV seriju, na crvenom tepihu svečane dodjele nagrada pojavio se u društvu supruge Allegra Riggio koja je za ovu priliku odabrala dizajn bh. brenda Kaftan studio.