open-navfaktor-logo
search
"Operirale" po buticima
Jedna od djevojaka privedenih u Visokom: "Nisam krala, saslušana sam kao svjedok"
Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona potvrdili su za Faktor da su nakon prijave slučaja, policijski službenici PS Visoko u službene prostorije priveli tri djevojke
03.07.2019. u 15:33
get url
text

Nakon što su pripadnici visočke policije u ponedjeljak priveli tri djevojke iz Istočnog Sarajeva zbog sumnje da su krale u buticima u tom gradiću, redakciji Faktora javila se Dajana Lale, jedna od privedenih djevojaka, koja negira da je bila uhapšena, kao i da je uopće učestvovala u krađi odjevnih predmeta.

Kako kaže, ona je u policiji saslušana u svojstvu svjedoka, nakon čega je puštena.  

Iako identitet ove djevojke nismo objavili, ona je željela da objavimo njeno ime jer, kako kaže, njeno ime i fotografija objavljeni su na društvenim mrežama, kao i nekim portalima, zbog čega njena porodica trpi neugodnosti.

Iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona potvrdili su za Faktor da su nakon prijave slučaja policijski službenici PS Visoko u službene prostorije priveli tri djevojke.

- Nakon toga, zbog sumnje da su počinile krivično djelo krađa, slobode su lišene K. K. i M. Z., dok nije bilo osnova za lišavanje slobode D. L., koja je puštena - kazali su nam iz Odsjeka za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.