open-navfaktor-logo
search
Kao profesionalac
Jednostavan trik uz koji puder svaki put izgleda besprijekorno na licu
Puder je jedan od načina sa kojim možemo dobiti nevjerovatno prirodan i besprijekoran look, ali je to u isto vrijeme i jedan od najtežih makeup trikova kojeg treba savladati.
07.03.2022. u 11:19
get url
text

Srećom, postoji tehnika koja nam pomaže da nanesemo puder kao profesionalac. Tačnije, ukoliko već niste čuli za stippling tehniku, vjerujemo da će vam uskoro postati omiljena.

Naime, stippling tehnika ili tapkanje proizvoda je metod kojeg koriste mnogi poznati makeup artisti, kao i beauty entuzijastice.

Za početak će vam trebati makeup četkica sa dvije boje (obično su to bijela na vrhu i crna odozdo) koja olakšava dobivanje ujednačenog finiša. Ovaj kist ima nešto rjeđe raspoređenu dlaku koja se stanjuje prema vrhu. Za razliku od ostalih kistova on se može koristi za tekuće proizvode kao i prozvode u kamenu ili prahu poput rumenila, bronzere i higlightere.

Stavite malo podloge na ruku ili na makeup paletu i lagano tapkajte četkom u puder pokrivajući bijeli dio četkice bez previše pritiska. Laganim tapkanjem ravnomjerno nanesite puder na lice, zatim možete super lagano u kružnim pokretima razmati ostatak pudera. Na ovaj način nježno postavljate savršenu bazu za ostatak makeup-a.

U nastavku pogledajte video tutorijal koji će vam korak po korak pokazati kako nanijeti puder za besprijekoran ten.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.