Jednostavni načini da sakrijete višak kilograma

Objavljeno: 12.05.17 u 09:11

Ukoliko vas muči višak kilograma, te pojavljivanje masnih naslaga na vidljivim mjestima, donosimo vam prijedlog od nekoliko odjevnih predmeta, koji će vam pomoći usavršiti liniju te uspješno prekriti nedostatke.

Za osobe sa viškom kilograma preporučujemo specijalizirane radnje
Za osobe sa viškom kilograma preporučujemo specijalizirane radnje

Kako bi izgledali što bolje, pa čak i u donjem vešu, gdje malo koji nedostatak možete sakriti, odlične rezultate možete postići odijevajući se u rublje koje oblikuje tijelo. Pod tim rubljem mislimo na bodyje i potkošulje. Takvi odjevni predmeti su vrlo udobni i vrlo efikasni.

Ukoliko ste u nedoumici šta odjenuti, a da izgledate što mršavije i da sakrijete mane na svom tijelu, savjetujemo vam da nećete pogriješiti ukoliko obučete odjeću tamnije boje i gušće tkanine. Takva vrsta odjeće će sigurno prekriti vaše nedostatke.

Kako biste što bolje izgledali, a posebno vaše grudi, važno je da kupite odgovarajući grudnjak. Prilikom kupovine morate paziti da on ne bude prevelik ili premali te da vaše grudi, ali i ostatak kože koji prekriva, izgledaju na mjestu i kako treba. Ako izaberete krivi model i broj grudnjaka možete ugroziti svoj izgled, što vam nikako ne treba.

Ukoliko imate problema s viškom masnoće na trbuhu, te s nakupljanjem kože na području trbuha, to ćete uspješno sakriti od tuđih pogleda tako da obavezno hodate uspravno, ali isto tako da sjedite uspravno. Pokušajte biti koncentrirani prilikom hodanja, posebno prilikom sjedenja, ako želite da vam taj višak kože ne izađe na vidjelo.

Najbitnije pravilo za osobe s viškom kilograma glasi da izbjegavaju odjeću koja im krojem ne odgovara. Odjeća koja nije za punije osobe su majice bez rukava, kao niti hlače s niskim strukom.

Takva odjeća jednostavno nije za vas, i ukoliko ćete je forsirati, izgledat ćete deblje nego što jeste. Nosite odjevne predmete koji će popraviti vašu liniju i uz koje ćete izgledati dobro, a ima ih na pretek.

Birajte odjeću koja će istaći vaše prednosti i u kojoj ćete se bolje osjećati te s kojom neće biti vidljivi nedostaci. Ako niste sigurni uvijek možete za savjet pitati prijatelja ili modnog stručnjaka.