open-navfaktor-logo
search
Upućen poziv
Jeličić: I turistički vodiči će biti obuhvaćeni javnim pozivom za uplatu plaća
U Kantonu Sarajevo u toku je provođenje kratkoročnih mjera po osnovu Javnog poziva za dodjelu budžetskih sredstava za isplatu dijela plaća za mjesec mart 2020.godine.  
14.04.2020. u 13:51
get url
text

Ministar privrede KS Draško Jeličić danas je na online konferenciji za medije pozvao građane i poslodavce da tačno popune podatke, a ukoliko ne znaju, da se obrate timu koji radi na zahtjevima.

Najavio je i skoru realizaciju kratkoročnih mjera planiranih za turističku zajednicu, jer su uspostavljeni kriteriji za realizaciju te mjere, a provodit će se putem javnog poziva.

Sredstva će biti usmjerena na djelatnosti: hotelijerstvo, turističke agencije, ali i turističke vodiče koji su u kriznoj situaciji ostali bez posla.

Također su u toku pripreme za sveobuhvatni srednjoročni program mjera, a tu se, kako je kazao, moraju uključiti svi nivoi vlasti, jer će se paralelnim aktivnostima, kako je kazao, doći do brzog rezultata.

Jeličić je izrazio zadovoljstvo sredstvima koja pristižu u Donatorski fond KS.

- Donatorski fond KS se puni najviše od donatorskih sredstava privrednika Kantona Sarajevo koji i na taj način pomažu najugroženijima – naglasio je Jeličić.

Podsjetio je, da će dio kreditnih sredstava od MMF-a, oko od 300 miliona eura, biti namijenjen i za Kanton Sarajevo.

- Oko 73 miliona eura planirano je za grantove malim i srednjim preduzećima, za osnaživanje privrede Kantona Sarajevo – zaključio je ministar Jeličić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.