open-navfaktor-logo
search
Ponosna na urađeno
Jelka Milićević: Sve smo radili po procedurama i transparentno
Komandantica Federalnog štaba civilne zaštite i ministrica finansija Jelka Milićević izjavila je danas da je krizni štab sve radio po procedurama, transparentno i da je ponosna na urađeno.
01.06.2020. u 16:47
get url
text

Pred zastupnicima Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na vanrednoj sjednici o aktivnostima Vlade tokom pandemije, s posebnim naglaskom na javne nabavke, Milićević je govorila o ulozi i funkcioniranju Federalnog štaba civilne zaštite, te podsjetila na njegove aktivnosti u ranijem i novom sastavu.

{$galerijaFotografija}

- Ono što se pripisuje da je kao nešto negativno ili loše, to je nešto što s punim pravom mogu reći da se ne dotiče Štaba civilne zaštite. Sve ono što smo mi radili obavljeno je vrlo transparentno – naglasila je Milićević.

Dodala je da je prvi put informacije o eventualnim nabavkama dobila na Vladi FBiH. Podsjetila je da Štab donosi odluke o pokretanju javnih nabavki, a procedure provodi FUCZ.

- Za svaku odluku o pokretanju javnih nabavki dobije se saglasnost i validne su onog trenutka kada prođu na Vladi. Imali smo dobre namjere. Gdje je to iskočilo, kako je to iskočilo, neka utvrde nadležni organi - istakla je Milićević.

20200601131307_0J4A2502.JPG
1 od 19
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.