navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Linija

Jennifer Aniston otkrila tajnu svoje ishrane

Od uloge u popularnoj seriji Prijatelji, Jennifer Aniston jedna je od najpopularnijih glumica na svijetu. 

Objavljeno: 24.08.2018. u 17:39
get url
text

Mnogi joj zavide na liniji, a dobra vijest za one koji je žele slijediti je da je otvorena po pitanju svoje prehrane.

- Prilično je jednostavno.Jedem što je više moguće voća i povrća, unosim malo šećera i pijem jako puno vode, ali i dobro spavam - otkrila je 2016. godine.

Holivudska zvijezda zdrave prehrambene navike može zahvaliti svojim ličnim kuharicama Jewels i Jill Elmore koje su je naučile kako se pravilno hraniti pravim namirnicama, a ne već pripremljenom hranom koja se kupuje gotova.

Jennifer ne zanimaju dijete, a uvijek bira zasitan doručak.

- Kad se probudim popijem toplu vodu s limunom, a onda doručkujem shake ili avokado i jaja što mi je najdraže - rekla je.

Jaja priprema kao kajganu. Najčešće pomiješa jedno jaje i još jedan do dva bjelanjka kako bi unijela što je više moguće proteina.

Drugi omiljeni doručak joj je zobena kaša s bjelanjcima, a veliki je fan i smoothieja. Priprema ih od banane, trešanja, proteinskog praha, badema, kakaa i bademovog mlijeka.

Za ručak i večeru bira salate. Kad je na setu i snima, uvijek ima plastičnu posudu s već narezanim povrćem. Tvrdo kuhana jaja su joj uvijek omiljeni dodatak, kao i zelena salata. Kako bi salata bila i izvor proteina, voli dodati i piletinu.

Voli smrznuto crno grožđe.

Kad je bila u braku s Justinom Therouxom redovito je jela tjesteninu. Fan je carbonare i vegetarijanskih lazanja.

- Trebate tikvice, patlidžan, prekrijete sve sirevima i stavite u peć. Jednostavno je i odlično ako imate goste - kazala je.