open-navfaktor-logo
search
Besprijekorni izgled
Jennifer Lopez otkrila tajnu: Unosi 1.400 kalorija dnevno, rijetko se izlaže suncu, jutro počinje vježbanjem
Nedavni odmor Jennifer Lopez na Karibima ostavio je njene fanove širom svijeta u deliriju, nakon što je pop diva objavila fotografije besprijekorne figure u kupaćem kostimu.
14.01.2021. u 19:09
get url
text

Svi se pitaju kako slavnoj ljepotici u 52. godini uspjeva održati tijelo tako zategnutim.

Svaki centimetar njenog tijela savršeno odgovara standardima ljepote, a glumica se može pohvaliti i bujnim oblinama, prekrasnim tenom i istesanim trbušnjacima.

"Jenny From The Block" dokaz je toga da žena u pedesetim može izgledati kao da joj je 20, ali uz puno truda i rada. Tajna njenog senzacionalnog izgleda krije se u kombinaciji dobro raspoređenih obroka ograničenog kalorijskog unosa, puno kvalitetnog sna i napornih treninga koje za slavnu pjevačicu organizira njujorški trener David Kirsch i losanđeleska trenerica Tracy Anderson.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Jennifer svakodnevno unosi otprilike 1.400 kalorija, redovno provodi vegansku detoksikaciju, izbjegava kofein i alkohol u širokom luku, pije litre vode i izbjegava sunce.

Kaže kako je vježbanje ključ njene sreće

Na Instagram profilu Jennifer često dijeli zapanjujuće slike i videozapise napornog režima vježbanja. Također često posjećuje teretanu sa zaručnikom Alexom Rodriguezom, bivšim profesionalnom igračem bejzbola. Kombinira metode vježbanja svojih trenera Tracy i Davida te uvijek iznova pronalazi nove i svježe načine da ostane u formi.

Ples je još jedan način na koji Jennifer ostaje u tako fenomenalnoj formi. Godine 2016. za časopis Hello kazala je kako je sto posto uvjerena da je vježbanje dio onoga što je čini toliko sretnom.

- Ples je uvijek bio ogroman dio mog života i odvajanje vremena za pokretanje tijela i za nešto što je toliko dobro za mene ključno je za moju sreću - rekla je pop diva.

Kad je u New Yorku, vježba kaže, s Davidom Kirschom.

- On je nevjerovatan trener. Kad sam u Los Angelesu, radim s Tracy Anderson. Sviđa mi se ravnoteža koju mi oboje daju. Imaju dva potpuno različita pristupa. Volim kombinaciju oba treninga - rekla je jednom prilikom za US Weekly.

- Kad god radim s Jennifer, uvijek radimo cijelo tijelo. Voli treninge visokog intenziteta i održavanje raznolikosti. Sve je u oblikovanju tijela i oblina koje joj je Bog podario... Radimo puno kružnih treninga i puno složenih pokreta, poput križnih iskoraka i čučnjeva s jednom nogom. Radimo i puno burpeeja te kickboks - izjavio je David Kirsch.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Također je otkrio je da Jennifer najviše voli raditi vježbe za trbušnjake koje uključuju upotrebu lopte za održavanje ravnoteže.

Do ručka kaže "umire" od gladi

Jennifer nije samo posvećena vježbanju, već i prehrani. Pjevačica se drži one poznate izreke da se "trbušnjaci tešu u kuhinji". Brojni uvidi u njene obroke pokazatelj su koliko truda Jennifer ulaže u svoju prehranu. Trenerica Tracy Anderson na svojoj je web stranici u 2018. godini dala detalje o prehrani slavne pop dive.

- Hrani se vrlo čisto jer joj je potrebno jako dobro gorivo za sve treninge koje odrađuje. Sve što jede je organsko i svi obroci su dobro promišljeni, izbalansirani i imaju visok udio kvalitetnih proteina, dakle vrlo su hranjivi i sve namirnice su sježe - kaže Anderson.

Doručak

U intervjuu za US Weekly 2016. godine Lopez je otkrila da njen doručak sadrži 90-kalorijsku čokoladnu kremu Body Lab koju obično miješa s mlijekom ili vodom od kvinoje, a otkrila je i kako je kofein u njenoj kuhinji strogo zabranjen.

 

Ručak

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Priznala je da zbog skromnog doručka često brzo ogladni u toku dana.

- Do ručka "umirem" od gladi – izjavila je.

U januaru 2019. Jennifer i Alex podvrgnuli su se desetodnevnoj detoksikacijskoj dijeti. Iz prehrane su izbacili šećer i ugljikohidrate, a sve kako bi se pjevačica mogla spremiti za ulogu u filmu "Prevarantice s Wall Streeta" u kojem glumi striptizetu. Tokom detoksikacije obično su jeli zdrave salate.

Sa časopisom People Jennifer je podijelila i jedan od svojih omiljenih recepata za salatu koja sadrži kelj, prepržene sjemenke tikve, izmrvljeni queso, ljutiku i malo maslinovog ulja.
Veganska prehrana je pomogla Jennifer da smrša nakon poroda.

Godine 2014. je rekla za Extru:

- Bit ću iskrena s vama, budući da sam rodila djecu prije otprilike šest godina, mučila sam se s onih tvrdoglavih osam do deset kilograma.

Večera

U dnevniku hrane snimljenom za People, Jennifer je otkrila da će se njena večera sastojati od jednih pilećih prsa na žaru, bez kože, pola šoljice prokulica i pola šoljice pečenog jama s morskom soli.

Dijetičarka Keri Glassman prokomentirala je kako je večera slavne pjevačice izvrstan obrok, a jedina zamjerka bila je da bi ona na njenom mjestu dodala više masti, poput malo maslaca.

Veganstvo

Njen trener Dodd Romero otkrio je da je Jennifer tada u svoju prehranu dodala pileća prsa, govedinu hranjenu travom, losos i brancin, kako bi povećala unos proteina i time duže zadržala osjećaj sitosti.

Govoreći o prehrani svoje porodice Lopez je za Harper’s Bazaar rekla:

- Jedemo puno zelenog povrća, šparoga, prokulica, brokule i kelja. Volim kuhati puno stvari, volim kuhati portorikansku hranu jer sam na tome odrasla... Kad sam se tek preselila u Los Angeles nazvala sam kući i rekla mami: "Nedostaje mi tvoja kuhanja". Zamolila sam je da mi pokaže kako priprema recepte, pa me naučila preko telefona – kazala je Jennifer.

Grickalice

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Jennifer je otkrila kako nikada nije gladna tokom dana jer uz sebe uvijek ima zdrave grickalice.

- Uz sebe uvijek imam voće i povrće kako bih imala nešto za prigristi između glavnih obroka - rekla je.

Priznala je i kako ponekad i ona, baš kao i svi, uprska i pojede nešto što vjerovatno ne bi trebala.

- Sve je to za ljude... Mislim da se ne biste trebali lupati po glavi ako pogriješite i pojedete malo čipsa... Poželim neki kolačić, komad kolača ili prženu piletinu - priznala je.

Voda

Hidratacija iznutra je također ključna u održavanju zdravog organizma i ubrzavanju metabolizma.

- Unošenjem velike količine vode u tijelo, posebno prije treninga, može vam pomoći da budete eksplozivniji i izvučete maksimum iz svog treninga. Obavezno pijem puno vode - napomenula je Jennifer.

Ako tokom noći ne spavam osam sati, poludim, izjavila je

Jennifer je san jednom prilikom opisala kao svoje "oružje" borbi protiv starenja. Govoreći o tome kako je spavanje održava mladom, rekla je:

- Volim dobrih devet ili 10 sati, ali nikad to ne mogu dobiti. Dakle, sedam ili osam je obavezno. U suprutnom se jednostavno ne osjećam dobro. Počinjem luditi, emocionalna sam i stalno se osjećam umorno – kazala je.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Alkohol, cigare i kofein uništavaju kožu

Na društvenim mrežama pokazuje nevjerovatno mladoliku kožu. Osim što redovno vodi računa o koži pomoću hidratantnih preparata protiv starenja sa zaštitnim faktorom, lice uvijek obavezno opere nakon treninga.

Rijetko kad se izlaže direktnom suncu, a sunčanje izbjegava u širokom luku.

Tokom boravka na plaži uvijek sa sobom ponese hrpu krema za sunčanje.

Pjevačica je također otkrila kako ne pije alkohol i kafu koji također uništavaju kožu i uzrokuju prerano starenje.

Ono što nikad ne radi je odlazak na spavanje bez da je prethodno skinula šminku.

To je jako važno želite li imati lijepu i mladu kožu.

- Nikad ne idem u krevet sa šminkom. Također obavezno nanesem noćnu kremu za hidrataciju kože – kazala je Jennifer Lopez.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.