open-navfaktor-logo
search
Srbijanski trener
Ješić: U igri Sarajeva ima i našeg udjela
Miodrag Ješić za agenciju Anadolija govorio je o ključnoj utakmici reprezentacije Srbije za odlazak na Evropsko prvenstvo, a dotakao se i vremena provedenog na klupi FK Sarajevo.
11.11.2020. u 12:06
get url
text

Ješić ne zaboravlja period proveden u Sarajevu i uvjeren je da njegov bivši klub ove sezone neće imati ravnopravnog konkurenta u borbi za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

- Zbog privatnih obaveza nisam stigao da ispratim veliki derbi protiv Željezničara, ali drago mi je kad vidim Sarajevo na čelu tabele. Imali su sjajan finiš prethodne sezone i odličan start ove jeseni na međunarodnoj sceni. Mislim da u toj igri ima i našeg udjela. Zajedno sa svojim saradnicima iz stručnog štaba pokušao sam još tada da napravim nešto novo, da rasteretim igrački kadar, ali je za dovođenje pravih pojačanja bilo neophodno izvršiti čistku u ekipi. Dok jedne ne otjeraš, druge ne možeš da dovedeš - rekao je Ješić pa dodao:

- Žao mi je i što se reprezentacija Bosne i Hercegovine nije plasirala u finale baraža, očigledno da nisu napravili pravu pripremu utakmice protiv Sjeverne Irske. Nemoguće je da odu na noge jednoj snažnoj Italiji i pruže jako dobar otpor, a onda na domaćem terenu ispadnu od rivala koji je po kvalitetu daleko ispod njihovog nivoa. Siguran sam da je prije utakmice negdje napravljen neki propust koji se kasnije odrazio na rezultat. Ponavljam još jednom, mečevi ovakvog značaja igraju se mnogo prije prvog sudijskog zvižduka - kazao je Ješić, koji je Sarajevo vodio 17 puta u sezoni 2015/16. Angažman je neslavno završio poslije poraza na Koševu od Slobode rezultatom 0:3 u četvrtfinalu Kupa BiH.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.