open-navfaktor-logo
search
Dobro razmislite
Jeste li praznovjerni: Ova četiri poklona navodno donose nesreću
Bliže nam se praznici, koji su tradicionalno vrijeme okupljanja, ali i darivanja. Praznični popusti su počeli, a ukoliko već razmišljate šta pokloniti bliskim osobama ove godine, dobro razmislite.
09.12.2020. u 22:20
get url
text

Ako ste praznovjerni, onda trebate znati da određene stvari ne trebate poklanjati jer navodno donose nesreću ili probleme u odnosu sa osobom koja se daruje.


Postoji vjerovanje da će vaša voljena osoba pobjeći ako joj poklonite cipele. Međutim, da budemo iskreni, rijetko koja žena će reći "ne" paru cipela, naročito ako se radi o cipelama na visoku petu za kojima čezne dugo vremena ili o novom modelu tena. No, postoji rješenje - ako želite biti sigurni da se to neće desiti poklon trebate platiti kovanicom, jer to skida "kletvu".


Iako spadaju među najomiljenije poklone za muškarce i žene, jer su bezvremenski i praktičan modni dodatak, satovi su također nepoželjni na listi poklona ako ste praznovjerni. Naime, ako sat stane, navodno će se dogoditi nesreća. Kako bi bili sigurni sa ovim poklonom, kupite sat koji se sam automatski navija, jer u tom slučaju neće tako lako stati. 


Sujevjerje kaže da nikada ne treba poklanjati prazan novčanik. Naime, vjeruje se da onda novac toj osobi nikad neće doći. Kako bi djelovali protiv "kletve", prije nego što ga darujete stavite u novčanik barem nešto novca. 


Biseri su klasičan i jedan od omiljenih kamena za pripadnice ljepšeg spola. Nose se kao niska na lančiću, u vidu narukvice ili naušnica, a svaka dama bi im se jako obradovala. Međutim, praznovjerni kažu da svaki  biser donosi po jednu suzu. Ipak, naš savjet je da se ne plašite, jer ako vaša dama zaplače zbog bisera koje ste joj poklonili, to će ipak biti suze radosnice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.