open-navfaktor-logo
search
Zajedno sa roditeljima
Jezivi detalji smrti: Mučen i ubijen još jedan fudbaler u Ukrajini
Sindikat svjetskih profesionalnih fudbalera (FIFPro) potvrdio je da je u Ukrajini ubijen Oleksandr Sukhenko, 25-godišnji igrač FK Kudrivka.
05.04.2022. u 18:26
get url
text

FIFPro navodi kako je ubijen sa svojom majkom i ocem u Motižinu, gradu zapadno od Kijeva.

- Talentovani fudbaler je među civilima za koje se tvrdi da su ih ruske snage masakrirale u Ukrajini usred sve većeg broja izvještaja o ratnim zločinima. Oleksandar Suhenko i njegovi roditelji (majka Olha i otac Igor) navodno su kidnapovani iz svoje kuće prije nego što su pronađeni mučki ubijeni nedaleko od Motižina, 45 kilometara zapadno od Kijeva - piše Metro.

Otkako su se prošle sedmice ruske trupe povukle iz gradova i sela oko Kijeva, ukrajinske trupe su novinarima pokazivale leševe, kako kažu, civila koje su ubile ruske snage, uništene kuće i zapaljene automobile, piše Reuters.

VEZANI TEKST - Kod Kijeva ubijena načelnica i njena porodica, žrtvama ruke bile vezane

- Ovdje su bili ruski okupatori. Mučili su i pobili cijelu porodicu - rekao je Anton Herashchenko, savjetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, za Reuters, navodeći ubijene kao Olhu Suhenko, njenog supruga Igora i njihovog 25-godišnjeg sina Oleksandara:

- Okupatori su sumnjali da sarađuju s našom vojskom, dajući nam lokacije gdje da gađa naša artiljerija. Taj ološ je mučio, poklao i ubio cijelu porodicu. Oni će biti odgovorni za ovo.

Reporter Reutersa navodi kako je vidio tijela u šumi u blizini farme, koja je skoro uništena. U blizini se mogao vidjeti izgorjeli traktor, a jedan od ubijenih zakopan je u pijesak i virila mu je samo glava.

Novinar je također naveo da je vidio još jedno tijelo muškarca u bunaru u blizini izgorjele farme, a pretpostavlja da je bio vezan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.